Африканският стил в интериора

729

Интериорът, оформен в африкански стил, е един от най-старите варианти на дизайна, който се характеризира с простота на формата, примитивен декор и грубоватост.

Африканският стил в интериора се отличава със самобитност, изразителност и с ясен контраст. При него няма много мебели, но помещението е добре запълнено с много и различни аксесоари, както и с разнообразни и красиви произведения на изкуството. Всичко това се обяснява с духовните вярвания, културните традиции и племенните ритуали на Африка.

Ако планирате да създадете вашия интериор в африкански стил в апартамента си, трябва да помислите добре за боядисването на тавана и на стените в неутрални и топли цветове. Добре би било също да се ориентирате към светло кафявите нюанси или да използвате сиви тонове.

За подови настилки обикновено се използва качествена печена глина. Тези подове се характеризират с добра износоустойчивост, висока якост и са устойчиви на влага. Много често се използват вълнени килими с традиционни африкански рисунки, кожи от тигър или зебра. За африканския стил в интериора често се използват текстилни изделия, на които могат да бъдат изобразени разнообразни диви животни или да са използвани рисунки на африканските племена.

Дизайнерите също предлагат използването на текстилни изделия и скулптури, които изобразяват леопарди, тигри, лъвове и слонове. Можете да намерите един най-различни статуи на лъвове и слонове или фрагменти от сцени от африканския начин на живот. Но ако не искате да оформите жилището си в чисто африкански стил, трябва да използвате посочените орнаменти ограничено. За целта е подходящо да използвате само едно одеяло с уникално изображение на леопард, а по стените да поставите интересни африкански маски.

За африканския стил не винаги е необходимо да се придобиват ексклузивни и скъпи предмети. Често е достатъчно да посетите неголемите разпродажби, където спокойно ще намерите картини или подчертаващи стила на интериора вещи, свързани с африканския стил.
Снимка: sg-dom.com