Кориан или мрамор?

776

Все още корианът е нов за нас материал. За да добием по-точна представа за него, ще бъде най- добре да го сравним с нещо, което познаваме добре, например с мрамора. Областите на приложение на двата материала са сходни, но разликата между тях се състои в това, че корианът е напълно лишен от недостатъците на мрамора. Без значение колко добре е полиран мрамора, с течение на времето по неговата повърхност ще се събере мръсотия и ще се развият микроби, така че обикновеното му почистване няма да бъде достатъчно – ще е необходима пълна дезинфекция. Освен това за мрамора са опасни дори такива безопасно изглеждащи продукти като кафе и лимон, тъй като петната от тях остават. Вероятно знаете, че мраморът не остава „безразличен“ на силен удар – например ако изтървете предмет или без да искате му нанесете удар с тиган или тенджера. Да не говорим за драскотините… Корианът обаче ще ви спести всички тези проблеми.

Новият материал се отличава със своята лекота, пластичност и напълно приемлива цена. Той е много лесен за поддържане и не акумулира мръсотия, мазнини, неприятни миризми, нито образува мухъл или вредни микроби. Достатъчно е да почистите повърхността с влажна кърпа. Същевременно корианът е много издържлив, тъй като той е пластичен материал и е без пори. Ако все пак се получи малко разцепване, то веднага може да се възстанови с използване на едноименно акрално лепило. Малките увреждания могат веднага да се шлифоват и той ще възвърне първоначалния си вид без никаква следа от ремонта.

Корианът може да се използва за направата на всичко в заведенията или в жилището. Този прекрасен материал е подходящ да бъде поставен на стените на помещенията, по пода, на тавана, а може да се използва и за направата на врати, шкафове и гардероби, маси, бюра, всички видове аксесоари – кутии, свещници, вази и т.н., дори за бижута, часовници и… стоматологични пломби. Да, този материал е безвреден и хигиеничен, така че може да се използва в контакт с храни. Например от него са направени плотовете на „Макдоналдс“ по целия свят.