Подари неочаквания букет

1728

букет с цветяС идването на пролетта, идват и пролетните цветя. Те изпълват всеки магазин за цветя с много цветове и красиви аромати. Букетите стават по-пъстри, а избора на един от тях – по-труден. Хубаво е, ако имаме навика да подаряваме различни букети цветя на нашите близки или любимия си човек с повод или без. Цветя за рожден ден, или пък букет рози за добро утро – никога няма да сбъркаме с този красив жест. Ако искате да бъдете различни и оригинални, започнете да подарявате нестандартни цветя.

Колко често виждате букет от маргаритки? Представете си десетките цветчета, събрани в едно цяло – нежно, красиво, предизвикателно, авантюристично! Едва ли, ще успеете да откриете такъв във всеки цветарски магазин, но ако харесвате идеята и искате да я реализирате, можете да поръчате цветя онлайн, успоредно с което да се възползвате от услугата доставка на цветя. А какво знаете за маргаритките, освен че са красиви пролетни цветя?

Съществува легенда, според която майката на Бог му дала остатъци от стар ленен плат, с който малкия Исус да си играе. С малка ножица той започнал да изрязва много малки цветчета. Излязъл в градината пред дома им и започнал да ги разпръсква навсякъде. Въпреки студеното време, те се превърнали в малки бели цветя, които започнали да носят радост и усмивка на хората.
Не може да не знаете и играта „обича ме – не ме обича“ – започвате да късате малките листчета на маргаритката едно по едно, като отброявате. Думата в последното листо показва дали някой ви обича, или не. Всъщност, това е ритуал за „гледане“ още от древни времена. В немския език пък, маргаритката е известна като „мярка за любов“. Това цвете е възпявано от различни поети, Шекспир пише за него: „Нейното бяло одеяние представлява невинност“.
Бъдете сигурни, че ако един букет цветя е пълен с маргаритки, усмивката срещу вас ще бъде искрена и неподправена. Бъдете усмихнати и всеотдайни – също както това красиво пролетно цвете.