Нов скин за стените. Allure и Manhattan от Omexco

1395
Manhattan-OmexcoТенденцията за завръщането на тапетите се оказа повече от стабилна. Съвременен или класически дизайн – тапетите остават все така предпочитани за постигането на ефектна визия, следвайки общата тенденция в интериорния дизайн за по-ярки и силни цветове и повишено внимание към детайла. В търсене на нови и оригинални проекти, материали и цветове Omexco създаде две изключително атрактивни колекции – Allure и Manhattan. Чрез тях компанията още веднъж показва разнообразието и неограничените възможности на стенните облицовки в създаването на луксозни и оригинални интериори.
allure
Със своя чар, елегантност и финес, колекцията Allure съблазнява от пръв поглед. Класическият стил в декорацията на стените е представен по един нов съвременен начин. Дамаски в различни интерпретации, релефни текстилни структори с вградени копринени нишки и щампи със сребърни и златни отблясъци, върху матов фон от различни модни цветове, придават динамика и разчупеност на вашия интериор.
Тренд-цвят са сините водни нюанси, цялата синьо-зелена гама от морскосиньо през резида до тюркоазено. Или фините тъмни тонове на кафявото до шоколадово и класическите бежаво и пясъчно в съчетание с метални отблясъци, които позволяват една ефектна игра на светлината. Техническите характеристики за Allure накратко са – копринен текстил върху нетъканна основа, ширина 90см., не променят цвета си от светлината, устойчиви са на петна, екологични са.
manhattan
Manhattan… вертикални ленти с различни ширини и дължини, създаващи усещане за небостъргачи и място, кипящо от енергия. Не само различни цветове и ширини на райетата, но и голямо разнообразие на структури и материали в различни комбинации. Използвайки най-нови технологии, дизайнерите успешно имитират вида на различни тъкани, веницианска мазилка, кожа, дърво, мрамор гранит и други облицовъчни материали. При прибавянето на специални пигменти с блясък се създава неповторима атмосфера на богатство и лукс.
Ако трябва да говорим за техническите характеристики на Manhattan, бихме казали за следните вариации, които може да има: хартия и полиестер върху нетъканна основа, минерална слюда върху нетъканна основа, стъкла и ленен текстил върху нетъканна основа, копринен текстил върху нетъканна основа. Както и – ширината им е 90см., миещи са, което прави някои от тях и подходящи за помещения, където има влага. Също като Allure не променят цвета си от светлината, устойчиви са на петна и са екологични.