Да стъпиш на Luna

1139
modern_lunarugХоденето по облаците и достигането на звездите са все образни понятия, запазени за крилатите фрази и китайските мъдрости, но стъпването на Луната си е реалност. Може би… Но ако приключението на г-н Армстронг от близкото минало е под въпрос, моделът Luna на Оскар Тускетс за nanimarquina със сигурност е реалност от най-новите предложения на компанията.
историята
Luna всъщност е редизайн на модел на Тускетс от 1987 г., когато той представя La Luna и La Terra, революционно кръгли за времето си. За тях дизайнерът обяснява “Хилядолетия наред хората са изобразявали небесния свод по таваните; сега, когато знаем как изглежда Земята отвисоко, няма ли да е подобаващо да стъпваме по нея? Започнах с модел, който прилича на самата земя, на пръст, после избрах кръглата форма, зщото тя е толкова рядка. И си казах – а защо не планетата, защо не и Луната?”
новото
Дизайнът на Luna изхожда от същата идея, но съпътствана с развитието на фотографията и технологиите, което позволява точното пресъздаване на лунната повърхност в намаляваща фаза. Цветовете също са леко променени, направени са по-топли, бежаво вместо жълто, тъмнокафяво вместо черно. Luna e и с по-големи размери от предшественика си, което го прави подходящ за самостоятелно ползване, без да е придружен от La Terra. Nanimarquina лансира модела с обещанието “Сега можете да поискате Луната!” Ще я получите с диаметър 150 см, дебелина – 12 мм, ръчноизработена от 100% вълна.