Креативен килим от nanimarquina

1397
nanimarquina-rugПредложенията в индустриалния дизайн през последните години бяха толкова странни и екстравагантни, че си мислех, че нищо не може да ме изненада…поне не и приятно. За щастие има и изключения като килима пъзел на Рон Арад.
необикновена концепция
Do-Lo-Rez е ръчно изработен килим. Концепцията му се основава се на същността на пиксела, който е основната градивна частица на виртуалния свят. Интересното в концепцията е фактът, че този продукт е изработен успоредно с друг – диван за Moroso, който има същата “пикселирана” стуктура. “Do-Lo-Rez доближава виртуалния свят до реалния, прави го по-истински”, казва Рон Арад.
материали
Това е един класическия килим от 100% вълна, но с напълно нова функция и значение. Той се променя според желанията ви, което го прави идеален за всеки дом. Основните му размери са 184×276 см, дебелината му е  5,6 см. Интересна подробност е и големината на всяко от съставящите го квадратчета – 23×23 см. У нас вероятно продуктът може да се набави по поръчка, но в Англия цената на Do-Lo-Res е около 2400 британски лири… плюс ДДС.