Луксозен текстил за дома от Genesis

1329
grandezza-vol3Знам няколко неща за лукса. Той може да те накара да се чувстваш добре и не е нужно да е в големи количества. Едно от макар и не евтините неща, които все пак можем да си позволим, за да внесем малко лукс в дома си е текстилът. Ако и вие като мен не сте любители на екстремната декорация на дома, все пак ви препоръчвам да погледнете колекцията Grandezza на Jab, защото там има и доста практични предложения.
вдъхновения
Санкт Петербург, Комо, Маракеш – това са местата, които вдъхновяват Ралф Анщоц да създаде новата колекция на Jab Anstoetz – Grandezza. Дизайнерът описва предложенията като „комбинация от блясък и лукс, традиция и модерност“. Колекцията включва тапицерии и декоративен текстил от висококачествени материи в рубинено, емералд, кралско синьо, черно, златисто, ярко розово, шампанско. Сред акцентите от кадифе срещаме орнаменти от исторически сгради в Комо и фини завършеци от злато и сребро. „Понякога природата предлага най-удивителните цветове и форми. Предизвикателството е да ги превърнеш в колекция“, казва дизайнерът. Колекцията е разделена на 2 серии Grandezza Vol.1 (за тапицерии) и Grandezza Vol.1 (за декоративен текстил). През 2010 г. е факт и новата част от колекцията – Grandezza Vol. 3.
grandezza vol.1
Grandezza Vol.1 включва 6 вида текстил в 95 цвята. Посветена е на блясъка на 50-те и 60-те, а отличителната й черта е флоралният принт върху кадифе и вискоза. Сред дизайните се среща и атрактивен десен, по подобие на старинен медальон.
grandezza vol.2
Grandezza Vol.2 е посветена на декоративния текстил. Включва 15 продукта, в 87 цвята. Материите са вискоза, кадифе и ефирни акценти от креп. Впечатление правят моделите Cerello от 100% коприна и Larino от жакард, инкрустиран със Swarovski. Grandezza обръща специално внимание на детайла – към колекцията са включени 10 обшивки и пискюли в 110 цвята.
grandezza vol.3
Grandezza Vol.3 е продължението на серията, показано от Jab през 2010. Тя е малко по-практична и по-ърбън от предшествениците. Вдъхновена е от големите модни столици като Милано и Ню Йорк и модните дизайнери, които показват там своите колекции. Тук срещаме малко животински принтове, тонове на шампанското и малиновото, малко цвят антрацит и доста блясък. Материалите отново са предимно вискоза и кадифе, а цветовете на текстила – 98.