Сами ли да почистим килима или да извикаме професионалисти?

1683

Общо и погрешно схващане за професионалната услуга пране на килими е, че е скъпо, неудобно, и можем да почистим килимите си самостоятелно, използвайки закупени пароструйки или продукти за отстраняване на петна от килима, налични в магазина.

За да коригираме това погрешно схващане, трябва да разберем разликата между двата процеса и тогава да вземем решение.

* Самостоятелно почистване на килими.

Обичайното изчистване включва редовно минаване с прахосмукачка, премахване на петна върху него, като използваме продукти за премахване на петна от килима, закупени в магазина, а някои дори може да закупят или наемат оборудване.

Редовното прахосмукиране е необходима практика в поддръжката, която трябва да се прави постоянно, за да се намали количеството на натрупаната прах, частици мръсотия и микроорганизми в килима. Това се препоръчва не само за да се поддържа доброто му състояние− непрекъснатото отстраняване на прах не само в килима, но и в целия дом, също така ще помогне за подобряване на качеството на въздуха и ще минимизира излагането на алергените във въздуха.

Въпреки че появата на петна върху постланите килими от Carpethouse-bg.com е неизбежно, това може да се предотврати, като трябва да бъдем изключително внимателни, когато прилагаме химически продукти за отстраняване на петна. Вярно е, че махаме замърсеното, но трябва да бъдем много внимателни при избора на разтвор и да следваме дадените указания и пропорции точно, тъй като една грешка може да доведе до трайни увреждания, които не могат да бъдат премахнати, дори ако извикаме фирма за професионално почистване на килими. И тогава може да се похарчат повече пари, за да получим килима възстановен или евентуално, ако трябва да го заменим.

Закупуване или наемане на професионално оборудване за почистване на килими може би е алтернативно решение. Но преди да направим покупка, е препоръчително да се консултираме със специалиста, продал или препоръчал, килима, кои методи за почистване са подходящи за материала, от който е изработен килима. Някои материали за направа на килими не трябва да се мокрят изобщо, други може да променят цвета си, ако не се почистват по подходящ начин.

* Професионално почистване.

Реномираните професионални фирми за пране на килими инвестират пари за изследвания и развиване на система как ефективно да се почистват, както и продукти за удобно и безопасно пране. Освен това, служителите са обучени професионално и имат опит в работата с различни видове килими и при различни условия.

Разходите за почистване обикновено са фиксирани към общата почистена площ на килима, както и неговото състояние. Така че, колкото е по-мръсен килима, толкова повече време ще отнеме, за да се почисти. Това означава повече човеко часа и повече почистващи продукти, необходими за почистване на килими, което ще доведе до по-висока цена. Освен това, от по-мръсния килим по-трудно ще бъдат отстранени петна и мръсотия, тъй като някои от тези замърсявания може да са проникнали във влакната на килима, което прави невъзможно тяхното отстраняване.

Заключение.

Противно на често срещаното погрешно схващане, професионалното почистване на килими не винаги може да бъде скъпо и неудобно. В действителност, ако редовно се ангажира фирма за професионално почистване, разходите за почистване и гаранцията за поддръжка на килима, която получавате от тях по- си струва, отколкото да почистим килима сами.

Който и метод за почистване на килими да предпочетете, важно е да не се подценява количеството натрупан прах, мръсотия, бактерии и микроорганизми, които може да се намерат в килима. Редовното прахосмукиране е важно не само за общото почистване на килима, но и за поддържане на добро качество на въздуха в помещението. Всеки път, когато се колебаете за нещо, почиствайки вашия килим, винаги се консултирайте с реномирана фирма за почистване на килими за съвет