Цветовете, за които всички ще говорят през 2017-та

2133

Вече е 2017-та година, време е да обсъдим тенденциите в интериора, които ще определят годината. На цветния фронт изисканите нюанси заемат централно място. Комбинациите от цветове и техните вариации са събрани в палитри, които са чудесна отправна точка да комбинирате компонентите на интериора си в съответствие с личните си предпочитания и вкус. „Увереност“, „Сдържаност“ и „Удобството“ – тези атрактивни имена е дала една от компаниите за производство на декоративни бои и латекси на трите актуални палитри цветове и нюанси за годината. Ако откриете себе си в тях, дизайнерите биха имали източник на вдъхновение за аранжиране на интериора, съответстващ на вашата индивидуалност.

Творческите, социални натури биха били привлечени от палитрата „Увереност“, съставена от светло синьо, червено и зелено лайм – подбрани да грабват вниманието. Следва палитрата „Сдържаност“ – включва зелено като пролетна трева и сиво с прибавен нюанс кафяво – би подхождала на традиционалисти, търсещи съвременен облик за пространствата си. В палитрата „Комфорт“ се събират бледи пастелни тонове – светло розово, синьо, жълто, които целят да добавят светлина и в най-малките пространства. Приглушените нюанси са идеални за интроверти в техните първи опити с цветните акценти.

За да си представите как биха изглеждали цветните комбинации и латекси върху вашите стени, ви предлагаме няколко дизайнерски решения в следващите снимки.

цвят увереност

Палитра „Увереност“: Домът в синя окраска доказва, че усещането от този цвят не навява задължително тъга. Разположен на брега на морето, синьото цели да пренесе усещането за водната стихия и играта на светлосенките в атмосферата на дома. Оранжевите тонове внасят контраст в наситеното синьо-зелено пространство на кухнята – идеална цветна комбинация, ако целите да придадете малко драматизъм на интериора. Погледнете слънчевата спалня – да, рискувате с жълт под, но не се ли усещате вече щастлив, гледайки тази жълта стая?!

палитра сдържаност

Палитра „Сдържаност“: Просторната дневна със стени боядисани в пастелно зелен латекс и сиво-бежовото на тавана и пода, създава усещане за спокойствие и уют. Спалня в графитено сиво – много добър начин да качите летвата в традиционализма, като използвате наситени цветове за стените. В тази конкретна стая текстурата на стените омекотява тежките сенки. Аквамарин: когато комбинирате със черно-бели аксесоари, светло синьото и аквамарина оживяват малките пространства като този малък домашен кабинет.

палитра удобство

Палитра „Удобство“: Изглежда че пастелното розово ще се задържи на сцената. В изключително женствената сянка, създадена от мекото пастелно излъчване, акцент е естествената светлина в спалнята. Решили сте най-стене да рискувате с цветовете? Обикновено летен тон, като аквамарина, изглежда загадъчен, когато е комбиниран с тъмно дърво на пода и месингови акценти като елементи на интериора.

пастелно жълто

Пастелно жълто: светли акценти, като жълтата масичка, изпълват с енергия стаята, чийто стени са решени в сивата гама.

С това кратко обобщение за цветовите тенденции в интериора за 2017, се надяваме да сме били полезни. Ако планирате да предекорирате дома или офиса си, заложете на латекси в изброените по-горе цветове, ако искате да бъдете в крак с актуалните тенденции. Ако търсите висококачествен латекс в Лерос 1 ЕООД ще откриете богат избор от цветове.