Добрият имот – обзаведен или не

621

Всеки, който се е ориентирал към закупуването на собствен дом си е задавал въпроса дали е по-добре да закупи обзаведено и годно за живеене жилище или да се спре на имот, очакващ неговия собствен финален щрих към интериора.

Всеки отговор на този въпрос е правилен от гледна точка на това с какво имущество разполагате към момента на имотната сделка.

Ако наскоро сте се преместили в ново населено място, по-добрият вариант е да се насочите към обзаведено, поне с основна част от мебелировката жилище. Обзаведените имоти се предлагат на малко по-висока цена, но тази цена Ви спестява време и средства за търсене на ново обзавеждане.

Някои жилища се предлагат с модерно оборудване и качествени мебели, което е съвсем примамливо предложение за един новодомец, без лична собственост. За тези, обаче, които държат да обзаведат сами, по свой вкус и желание своя дом това предложение не е опция.

Има хора, които или от суеверие или поради друга причина не желаят да ползват чужди вещи и предпочитат сами да изградят облика на своя дом.

За тях правилната стъпка е да се насочат към имоти, които не само не разполагат с мебели, но и се нуждаят от малко довършителна дейност, за да имат безценната възможност да изберат  дори цветовете на стените и вида на подовите настилки.

Разликата в цената на един имот се определя от това дали е годен за живеене или на собствениците ще се наложи да похарчат допълнителни средства за обзавеждане, но най-важно в крайна сметка е жилището да направи щастливи своите нови собственици.