Фендона 60 ск 9 мл – доказано ефикасен инсектицид

2473

Едва ли има домакинство, което не се е изправяло пред проблем, свързан с нашествие на насекоми. Пълзящи и летящи – всички тези твари са неприятни за повечето хора и освен значително неудобство, те носят със себе си и много сериозна заплаха за здравето на хората, с които се опитват да съжителстват.

Хлебарки, кърлежи, бълхи, дървеници, комари и мухи са все преносители на зарази, като част от тях са кръвосмучещи видове, които чрез ухапване могат да причинят инфекции, способни да влошат драстично здравословното състояние за дълъг период от време. Борбата с вредните инсекти продължава от векове, като средствата, предназначени за тяхното унищожение се усъвършенстват постоянно.

Кои са добрите препарати за борба с вредните насекоми?

В търговската мрежа се предлага огромен брой препарати за унищожение на насекоми, настанили се в жилищни или търговски помещения. Тези от тях, предназначени за свободна употреба са разработени на принципа на аерозолите или се продават под формата на пудра. Общото между всички свободно продавани препарати е, че не са достатъчно ефективни при по-упоритите инсекти, особено при хлебарките, борбата с които често завършва с неуспех.

Това, което прави Фендона 60 ск 9 мл за хлебарки толкова успешно средство за борба с летящи и пълзящи насекоми е неговото мощно първоначално и продължително остатъчно действие. Използвайки препарат с такава ефективност, няма да се налага да правите чести обработки на своето жилище или търговски обект, което макар и безвредно създава значителен дискомфорт на обитателите.

Широк периметър на действие

Фендона е предпочитан основно, заради широкия си периметър на действие. Този инсектицид е еднакво мощен унищожител на повечето натрапници от вида на насекомите. Купувайки един флакон от 9 мл, вие сте отлично въоръжени срещу всякакви атаки. Ако се сблъскате с нападение на хлебарки, можете да реагирате веднага, както и ако в дома ви се настанят бълхи, кърлежи или дървеници.

Фендона 60 ск е сред малкото препарати срещу мухи и комари, които могат да се използват без проблем и с голям успех в затворени помещения. Тези летящи преносители на микроби и зарази са изключително неприятни, когато присъстват в жилища, но тяхното наличие в търговски обекти, особено в тези, в които се приготвя и продава храна е недопустимо и санкциите на контролните органи в това отношение са жестоки.

Как се използва Фендона 60 ск?

Фендона се прилага чрез опръскване на повърхностите, по които насекомите се движат или кацат. Той се предлага в концентрирана форма, от която се приготвят работни разтвори, като съотношението концентрат/вода се определя от вида на насекомите, срещу които се извършва обработката.

Така например, най-силно концентриран разтвор се използва при обработка срещу хлебарки. В този случай концентратът от 9мл се разтваря в 1 л вода, докато при третиране срещу летящи инсекти (мухи и комари) количеството вода е 3 – 3.5 л, а при опръскване срещу бълхи, кърлежи и дървеници, съотношението концентрат вода е 9 мл на 6 л.