Как да организирате пространството в малката спалня

379

малка спалняНедостигът на място е основен проблем на съвременните жилища, но винаги има решение…

Когато започнем ремонт и обзавеждане на апартамента си, ние трябва да преценим с какво място разполагаме, както и бюджета, който планираме да вложим.

Не бива да пестим от услуги, които биха могли да съкратят времето за изпълнение, а и да ни улеснят в натовареното ежедневие. Сред най-важните от тях са наемането на фирма за кърти, чисти и извозва – изборът на доверен партньор е съществено предимство в случая.

Когато приключим с грубите дейности, ние се отправяме към създаването на интериора.

Спалнята е помещението, което се използва основно за сън, но уютът е от първостепенно значение. Ако не разполагаме с достатъчно просторно помещение, вероятно ще срещнем редица препятствия при организирането на пространството.

Винаги обаче има решение, особено ако се консултираме със специалист, който да ни насочи професионално по темата.

От какво можем и от какво не трябва да се лишим

Основните мебели в спалнята са гардеробът и/или скринът, нощното шкафче и комфортното легло. Това е минимумът, с който трябва да се сдобием, ако искаме спокойно да приберем вещите си и да се чувстваме пълноценно, когато се приберем у дома. Като допълнение и екстра се явява тоалетката за дамите, която може и да отсъства, ако преценим, че няма подходящ кът, който да бъде обособен за целта.

Има опция гардеробът или мини дрешникът да бъде отворен тип, нещо което е изключително актуално в момента. Така можем да разполагаме множество дрехи и принадлежности на закачалки, да комбинираме решенията и да използваме максимално функционално площта.

За предпочитане е леглото да бъде с ракла или с допълнителни чекмеджета, за побере възможно най-много спални комплекти, чаршафи или дори сезонни дрехи, които не са ни нужни на този етап.

Всеки ъгъл може да влезе в употреба, ако поставим етажерка, която приляга по размерите и заема по естествен начин своето място. Тя би могла да бъде не само с декоративна цел, ако разположим върху нея ваза, свещи или рамки със снимки, а също така може да бъде и практична, ако се спрем на варианта с плетени кошове за различни предмети, козметични продукти и хигиенни средства.

Нощното шкафче ще бъде целесъобразно, ако не е прекалено голямо, а изпълнява основната си роля – да бъде поставка за чашата ни с вода, книгата или телефона. Може да има чекмедже към него, в което да прибираме и други допълнителни средства или често използвани устройства.

Стената над леглото може да бъде устроена като гардероб, стига това да не ви смущава и да не ви създава притеснения по време на сън.