Фън шуй и кухнята или как да отслабнем?

604

Стройната фигура е мечтата на всяка жена. Фън шуй може да ви помогне за това! Съществува система от прости трикове, която може да повлияе на вашата съдба, да промени не само вашия дом, но и външния ви облик. Ако следвате няколко прости препоръки, можете да станете по-млади и по-красиви! За целта е достатъчно само правилно да подредите мебелите в апартамента си, отделяйки специално внимание на кухнята.

Според фън шуй, кухнята е „владението на домакинята“, затова помещението трябва да е планирано така, че собственичката на дома да се чувства комфортно и спокойно. Ако всичко, което е в кухнята, е съсредоточено около храната, до нейната подготовка и до консумирането й, това със сигурност няма да се отрази добре на теглото ви. На първо място трябва да имате предвид, че входната врата не трябва да предоставя пряк достъп до вашата кухня. В противен случай ще бъдете „привлечени“ от храната още с влизането си в апартамента. За предпочитане е размерът на кухнята да е по-малък, отколкото на останалите стаи в жилището. Не поставяйте силна и ярка светлина в кухнята. Имайте предвид, че тя трябва да е сравнително тъмна и вратата й да е затворена. От гледна точка на фън шуй, идеалната врата на кухнята трябва да е украсена с цветни стъкла или да е с матирано стъкло.

Планирането на кухнята също е много важен момент. Ако хладилникът заема централно място във вашата кухня, променете това, защото този не е най-добрият вариант за някой, който иска да отслабне. Потърсете начин да го поставите на място, където ще бъде по-малко забележим или поне го украсете с нещо, което привлича вниманието – стилна ваза, картина или друг предмет от интериора.

Избягвайте да украсявате вашата кухня с картини с плодове и с календари с кулинарни изкушения, нито оставяйте лакомства на масата. По-добре е на масата да поставите цветя, списания и всичко друго, което решите, но не храна. Нека масата се превърне в място за разговори и за общуване, а не единствено в обединяващ център за хранене. Поставянето на пейзажи по стените, на живи или изкуствени цветя, също допълват атмосферата, превръщайки кухнята по-скоро във всекидневна и в място за общуване. Фън шуй предлага много техники, които можете да използвате, за да промените себе си и своята съдба , за привличането на богатство, любов и късмет.
Снимки: hovo-fangshui.blogspot.it