Фън шуй за детската стая

499

Успешното и благополучно развитие на детето зависи много от родителите, както и от техния фън шуй. В голя степен това се определя от факта, че децата прекарват много време в ограничени пространства – в леглото, на масата, пред телевизора или пред компютъра. Когато вземате интериорни дизайнерски решения за детската стая, съобразете се с желанията и интересите на детето, за което тя е предназначена, както и с неговите навици, интереси, хоби, характер и т.н. Имайте предвид, че ако детето предпочита активните игри, ще се нуждае от повече пространство, а не от повече мебели. Когато планирате интериора, трябва да се отчетете факта, че детето променя вкусовете, навиците, мненията и поведението си всеки три години. Ето защо е необходимо предварително да сте наясно за промените, които ще ви се налага да правите периодично.

При създаване на интериора на детската стая, трябва да се имат предвид някои основни правила:
· отсъствието на електрически уреди на местата, до които детето има достъп
· липсата на остри ъгли (по-малки или равни на 90°)
· секторът на помещението трябва да е благоприятен
· да няма греди или други опасни носещи конструкции
· в близост до стената, която е до банята, не трябва да поставяте леглото, масата или стола на детето
· осветлението трябва да е с добро качество, като в зоната за отдих то трябва да е меко, докато в зоната за игра или за учене – да е достатъчно ярко

Детската стая е светът на детето, в която то прекарва най-малко една трета от своето детство, затова тя трябва да бъде перфектна. При избора на обзавеждането и на цветовете, съществуват неограничени забавни и интересни решения, футуристични елементи и свобода на действие. Според фън шуй положителната посока на развитие на всяко дете зависи от датата на раждане и представлява линия в някоя от посоките на света. Съобразете се с този факт, когато подреждате мебелите в стаята на вашето дете, за да му създадете благоприятен фън шуй. Не забравяйте, че доброто организиране на пространството е едно от основните условия за нормалното развитие на детето.