Вдъхновяващи идеи за спалнята

618

Ако търсите идеи за вдъхновение за обзавеждането на вашата спалня, използвайте въображението си. Спалнята трябва да бъде място, което да ви отдели от останалата част на света, място за спокойствие, почивка и романтика, един вид личен рай.

Ако мечтаете за елегантни замъци или шикозни парижки апартаменти, можете да се ориентирате към пищно легло, покрито с кадифе, позлатени бордове и кристални полилеи. Покрийте леглото с копринена завивка, използвайте купчина меки възглавнички с пискюли, бродерии или ресни.

Можете да използвате във вашата френски спалня луксозни мебели и аксесоари. Потърсете нощни шкафчета, ракли и скринове с оригинална дърворезба, позлата или метална имитация на злато. Използвайте специални пердета и поставете големи огледала. Ако имате пространство, поставете няколко високи стола или канапе.

Вероятно притежавате очарователна вила на морския бряг и мислите как да създадете спокойна, вдъхновяваща спалня в нея? Помислете за стени с цвят на бял пясък или бледо синьо и изберете легло, изработено от явор или бор. Придържайте се към избора на мебели, вдъхновени от природата – скринове и ракли с прости форми и бледи покрития. Махнете всички тежки черги или килими и използвайте светли завеси. Не забравяйте да си осигурите удобен стол или табуретка за вашия кът за четене.

Изберете мебели и аксесоари с изчистени линии и разнообразни покрития – смесен хром, полиран никел, стъкло и огледала съчетани с екзотична дървесина. Можете да се спрете на прости прозорци с римски нюанси или лъскави пердета, завеси и т.н. Добавете елементи на съвременна скулптура и абстрактна живопис.