150 квадрата пълна промяна

1148

vintageКлючовият елемент в преобразяването на пространството не са мебелите, а реорганизацията, твърдят L6 STUDIO. „Мебелите са само щрих,“ допълват те. По думите на архитектите настоящият проект е бил с „безобразно разпределение“. Адриана Димитрова, Иво Захариев и Дарина Симеонова се заемат с неговата реконструкция и жилището, разположено 150 кв.м, е подложено на пълна промяна. Всичко това се случва в рамките на година.

промените
Премахнати са ненужните стени и пространството се „отваря“. „Корекцията в стените е най-малкото нещо, което трябва да се плати, за да се превърне едно старо жилище във функционално“, обяснява Иво Захариев. Освен това е приобщена истая от съседения апартамент, за да се увеличи площта на спалнята. По отношение на дневната, L6 уголемяват прозореца в помещението и премахват границата екстериор – интериор.

резултатът
Обособени са две зони – дневна (за гости) и нощна (за собствениците). Първата включва хола, кухнята, трапезарията и кабинета. В личната зона попадат спалнята, детската стая и две бани. В трапезарията основният акцент е стената в синьо. Срещу нея са разположени кухненски шкафове във венге. За нощната зона архитектите обясняват: „Принтът на тапета препраща към естетиката на 70-те. Няма да крия, че първоначалната идея не беше такава, но изборът на осветлението и килима повлия“. Най-трудно може би се оказва обособяването на достатъчно голяма баня на мястото на тесния коридор и приобщаването й към спалнята. Като финален щрих от L6 поставят принт върху стъклото на душ кабината. Десенът повтарят тапета в спалнята.