Апартамент в Бургас с гледка към морето

1320

SEAVIEWТози апартамент в Бургас има страхотен изглед към морето. Основната идея в интериорната концепция, е създаването на едно модерно, удобно и функционално жилище. Всичко тук е решено в ненатрапващата се цветова гама на натуралния дъб и венгето. Дизайнът е дело на арх. Виктория Ружева, която по специалност се занимава с ландшафт. Може би това й е позволило да внедри така успешно в интериора смятаните за екстериорни ратанови мебели?

дневната и антрето
От входната врата директно се попада в дневната, организирана под формата на буквата Г. Тя е отделена от антрето с полустена с колони от венге и стъкло, в основата на които са направени шкафчета. Вратичките им са откъм антрето в плоскостта на стъклената стена и биха могли да се използват за подреждане на обувки. Обемната им част попада в хола, където играят ролята на поставки за декорация, както и на завършващ елемент в общата композиция с тв шкафа. Колоните визуално преминават в греди по тавана на коридора. Светлината, която прониква от хола през стъклените пана, осветява и коридора.

детайли
Преминавайки през пространството на дневната се редуват последователно различни кътове. Първо е тв шкафът, после – две актрактивни плетени светещи топки от фирма Дени Лайтинг, положени директно върху пода. Следва меката мебел от Дизайнгруп, комбинация от текстил и кожа, а срещу нея – камината. Тя е облицована с плоскости от дъб и венге. От двете й страни са оформени библиотечни полици. Те, както кухнята и останалите корпусни мебели, са изработени от дъб и венге и са по проект на арх. Ружева и са изпълнени от фирма Маноло.

кухня и трапезария
В полукръг, получен от формата на самата стена, е позиционирана трапезарната маса. Мястото за хранене е декорирано с пердета от органза и тафта и красиви оранжеви рози. Между трапезарията и кухнята е аранжиран един много атрактивен кът за отмора с ратанови кресла и ракла-маса от фирма Неделчев Декор. Именно там се открива и невероятен изглед към морето. Отвореното пространство на дневната завършва с кухня и малка маса за хранене. Кухнята е решена в комбинацията натурален дъб – ленти от венге с акценти от стъкло и алуминий.

спални
Жилището разполага с още две спални, баня и два дрешника. Дрешниците са направени също по идея и проект на дизайнерката на интериора Виктория Ружева. За да са по-обширни, те заемат част от една голяма тераса и дълъг коридор. Леглото в главната спалня е от фирма Канор, а всички настилки са от гранитогрес.