Апартамент в червено

1217

redЩе видите един необичаен български апартамент. Противно на общоприетата любов към неутралните тонове и хиляди вариации на кафявото, завладяа нашите интериорни дизайнери, този дом е решен предимно в червено. Наистина, може много от вас да нямат смелостта на собствениците, но пък може да все вдухновят за едно по-смело цветово решение.

концепция
Всъщност, интериорната концепция на апартамента в Бояна не е дело на професионалисти, а на баща и дъщеря. Съчетавайки собствените си предпочитания с модните тенденции в обзавеждането, двамата постигат един доста добър резултат в преустройството на апартамента. Старото жилище е изцяло обновено, терасите са частично приобщени, помещенията – реконструирани. Целта е домът да бъде организиран максимално удобно, така че младата дама да се чувства добре, живеейки в него.

стил и разпределение
Според собствениците, търсеният стил в интериора на апартамента е “премереният модернизъм”. Още от входа се разкрива дневната, разделена на три зони – хол, трапезария и кухня. Меката мебел в дневната е от Selamore и е решена в два цвята – червено и черно. Оригиналната маса е по дизайн на мебелна къща БАТО. Картините по стените са на художника Слав Бакалов. Интересно е как червеното присъства навсякъде в интериора, дори в трансперантите на прозорците. Масата в трапезарията е от Style and Space.

идея
Всъщност всичко започва от кухнята. Когато я вижда в един каталог, собственичката се влюбва в нея от пръв поглед. Спирайки се веднъж на червената кухня, останалото е лесно – интериорнят проект се „завърта“ около този цвят. Червеното присъства навсякъде, дори в окачения таван. Въпреки че е смятан за агресивен цвят, смелите комбинации са омекотени от топлите пастелни тонове на стените и почти класическите форми на комфортната мека мебел. Самата кухня е oт Casa Viva 2.