Апартамент в Русе, изцяло в бяло

1153

ruseТози уникален апартамент в Русе е собственост на две близначки. По време на създаването на интериора, едната от сестрите среща бъдещия си съпруг. Колкото и странно да звучи, именно дизайнерът Рени Владимирова определя именно този факт като едно от основните й вдъхновения за интериора.

работа в екип
За да бъде дизайнът на жилището уникален са необходими цели трима специалисти. Интериорните решения в хола, трапезарията и кухнята, както и банята и спалнята, са дело на Рени Владимирова. Останалите помещения – стаите за гости, са по дизайн на Таня Глебова. С архитектурните решения, тъй като в този апартамент са обединени два по-малки, се заема пък арх. Иво Мечкунов.

иновативно решение
Рени Владимирова не се насочва към популярните италиански фирми, а поръчва цялостното обзавеждане на дневната и спалнята от римската компания МР2. Техните мебели са различни с факта, че повърхностите им са огледални. Корпусите са от масивно дърво, облицовано с малки парченца огледала. Бялото е основният цвят, шестващ из цялото жилище. Текстилните щори са един от малкото цветни елементи. Те са в резеда. Цветен акцент в дневната са и трапезарните столове от Bontempi.

клиентите
“Изобщо не съм знаела имената на дизайнерите, чиито мебели реших да са акцент в обзавеждането на хола, просто много ми харесаха”, коментира пред нас едната от близначките, сочейки помощната масичка на Елин Грей и столът на Марсел Бройер. В дневната освен тях, ще открием и столовете класика на Льо Корбюзие. Явно и без да познаваш дизайнерите, може да имаш усет към класата. Нейният нов приятел също участва в проекта. Той избира цветовете за стените, прави окачените тавани и проектира вграденото осветление.

за гости
Както вече споменахме, стаите за гости са по дизайн на Таня Глебова. За тях тя избира избира мебели на В&B Italia. В техните интериори също е заложено на светлите тонове, но бялото вече е екрю, а акцентите са в бледосиньо.