Да живееш на седмото небе… в Сохо

1223

sohoЕдна от любимите ни истории от света на дизайна е на младата двойка дизайнери Боб и Къртни Новограц – те имат седем деца, издадоха книга с претенции да се превърне в дизайнерска библия, стартираха риалити шоу и са познати с екстравагантен личен почерк Vintage Nouveaux. Най-красноречивият пример за свежите им решения е реновация на стара фабрика за оръжия в Сохо, която превръщат в свой дом.

седем
Градският дом на Боб, Къртни и седемте им деца е разположен на 7 нива – мазе, 5 етажа и покривна веранда. На подземното ниво се помещават стая за игра и сервизни помещения. На първия етаж са кухнята и трапезарията, на втория – спалня и баня, две от детските спални са на третия, а на четвъртия има още две спални с прилежаща баня. На последният пети етаж се намират спалнята за гости и откритото баскетболно игрище. От него, чрез вито стълбище се достига до покривната веранда, ниво по-горе.

добрият вкус…
Когато си интериорен дизайнер, добрият вкус на храната не е единствената ти грижа в кухнята и трапезарията.В случая, бар столовете са на Чарлс и Рей Имс, а за останалите мебели, Боб и Къртни се доверяват на редизайна на продукти, закупени от антиквариати и разпродажби.

цветя и цветове
Екстравагантният стол Corallo на Фернандо и Умберто Кампана за Edra ни насочва към стълбището, което води надолу към приземното ниво и нагоре – към едната спалня. Тя е посветена на цветята, които присъстват като мотив в тапицерията, килима и картините. Основната гама е лилавата, а прозрачните лампи до леглото са Bourgie на Феручо Лавиани за Kartell. Верни на любовта си към еклектиката, в своята баня Боб и Къртни съчетават съвременните изчистени линии със свещници и полилей с акценти от кристал в старинен стил. Материалите варират от естествено дърво до порцелан и стъкло.