Еко-къща на баира

1081

Представяме ви един привидно нормален проект – един съвременен дом за семейство с 3 деца. Само дето след първото изречение преспокойно може да добавим за него и отговарящ на описанието “еко-къща”. Всички материали за построяването са напълно екологични и подлежат на рециклиране. За отопление се използва безвредната за околната среда геотермална и слънчева енергия. Отходните и дъждовните води се рециклират и използват повторно. Абсолютна мечта. Колко подобни проекта сте виждали в България, за колко подобни сте чували унас? Ясно…

в околностите

Къщата е на 3 нива – партер, първи етаж и сутерен. Разположена е в околностите на София, а проектът е на Ikis Project. Сградата е отдръпната от оградата, за да се остави място за паркиране на три автомобила. Входът е от север, към улицата, и от него се влиза в етажа за партита, романтика пред камината, тържествени вечери, гледане на телевизия и усамотяване с компютъра. По откритата стълба се качваш на етажа, разсечен от стъклен покрив. През отвор в пода, небето влиза във високия цели 5 метра хол. Има зимна градина, 4 спални и 4 бани.

независима

Етажът за почивка е под партера, където има апартамент за гости, басейн и фитнес, от които излизаш директно на двора. На покрива са разположени множество соларни панели за топла вода и фотолволтaични панели за елeктрическа енергия.