Еко къща в италиански „еко стил“

1318

ecoКаквото и да правите, мислете как ще изглежда. Сигурно това е максимата, която е накарала eкспертите в областта на дървените конструкции от Pircher Oberland да потърсят помощ, за да създадат перфектния сглобяем дом. Изработена с материала Planit®, тази къща в Италия е съвместна реализация на B&B Italia и архитектурно студио Bestetti Associatti. Домът е на два етажа, с площ от 480 кв.м и веранда с басейн – същинска италианска мечта…

архитектурна алхимия
Екосъвместими материали, нисковолтова ел. мрежа, система за събиране на дъждовна вода и пречистване на въздуха – това е “тайната рецепта” на концепцията Planit®, разработена от Pircher Oberland. Къщата е изградена главно от преработени естествени материали, хоросан и дървени OSB панели. Сред ключовите предимства на дома Planit® са скоростта му на сглобяване и неговата повишена устойчивост на земетресения. Външната обвивка на сградата може да се подменя през годините.
всичко за мебелите
Цялото обзавеждане на дома е дело на B&B Italia. В дневната са диванът и табуретките Tufty-Time, заедно с черната масичка за кафе Fat Fat. И двата дизайна се дело на Патриция Уркиола. Там намираме и табуретките Fat Sofa, също дело на Патриция. Столът Iuta и поставката за книги Arne са създадени от Антонио Читерио. Ефектната бяла лампа е Cubik на Жан-Мари Масо. Библиотеката Flat C и диванът Frank също са по дизайн на Читерио. Столовете са Vol au Vent на Марио Белини, а масата е Archie на Паола Пива. Бюрото в работния кът е Arne на Антонио Читерио, а столът е от серията Lazy 05, по дизайн на Патриция Уркиола. В спалнята отново откриваме масичката Fat Fat на Патриция Уркиола. Леглото е Siena на Наото Фукасава.
финален акорд
Къщата се открива към просторната веранда с басейн. Дизайнерите избират да поставят там изящните столове от серията Crinoline на Патриция Уркиола.