Ергенски апартамент в полите на Витоша от инж. Росица Краева

1241

ergenskiАпартаментът се намира в кв. Княжево в столицата, в нова кооперация на 4 етажа, разположена в непосредствена близост до парк Витоша. Визията на сградата е модерна, с акцентен цвят бордо, но сгушена сред многото зеленина и свеж въздух от близката гора, която допълнително създава релаксиращо въздействие. Площта е само 54 кв.м., на които са разположени малка баня, голяма спалня и общо помещение, което включва кухня, дневна и трапезария.
реализацията
Реализацията на жилището е отнело на инж. Росица Краева само 3 месеца, като не са се наложиха архитектурни изменения, тъй като помещенията са били добре ситуирани. Клиентът е бил млад мъж, адвокат по професия, искащ да впечатли нежната половина… с различно жилище и е възприел изцяло визията на дизайнерите за апартамента. Идеята за акцентния цвят в жилището се е появилка като естествено продължение от фасадата на сградата. Декоративната мазилка от фирма Ойкос с цвят бордо е „оживила” по една цяла стена в хола и спалнята. Различния тип осветление вечерно време дава възможност на домакинът да създава атмосфера спрямо настроението си. Трудности при реализацията не е имало никакви, клиентът изцяло се е доверил на насоките на дизайнерите, както за цветовете, така и за функционалността на отделните зони.
обзавеждането
Цялото обзавеждане е проектирано и изпълнено от фирмата на инж. Росица Краева – Класико. Кухнята е изработена от МДФ естествен фурнир с цвят венге и врати от МДФ гланц бордо. На стената е имало монтирано газово котле, което е скрито напълно във висок кухненски шкаф с отваряема вратичка и рафтове пред нея за пълното оползотворяване на пространството. Гардеробите в антрето и спалнята са до таваните с плъзгащи врати и огледала по страниците за „изчезване” на големите обеми. Мебелите в коридора са със светъл цвят, но с кант венге, който е в съзвучие с вратите и останалото обзавеждане. Интериорните врати са от фирма Канор, както и трислойния масивен паркет от ясен в спалнята. Подът в антрето и хола е решен с гранотогрес в пясъчната гама, както и банята. Стените и таваните са завършени с латекс в нюансите на „мляко с какао”. Пердетата са изпълнени от органза и тафта в подходящата гама. таванът е реализиран с гипсокартон, осветлението там е от типа “лунички”, а по стените има отделни осветителни тела за картини. Мебелите в спалнята – легло, нощни шкафове и тоалетка са с марката Канор-Класико.
усещането
“Получи се уютен малък апартамент, в който всеки обитател или гост се чувства комфортно и приятно”, пък е коментарът на инж. Росица Краева за един от последните и реализирани интериорни проекти.