Италианска резиденция-шедьовър

1260

A 21370Представата ни за фамилна къща доста се променя при вида на този проект на Дулио Дамилано. Архитектът разлазва, че къщата е създадена за семейството с две деца, въпреки, че на нас повече ни прилича на тузарски имот, подслонил някоя бизнес дама или богат наследник. Семейството искало открити пространства и максимално използване на двора, а резултатът е архитектурна атракция. Двете нива на дома са изцяло видими от южната страна, а на север теренът се издига и покрива по-ниската част от сградата. В по-високата част се намира басейнът, който благодарение на изцяло стъклените врати се слива с трапезарията, кухнята и дневната.

перфектна композиция
Какво забелязваме, когато влезем в дома? Тъмните рамки на белите стени, които безпогрешно улавят басейна и пуфът Osorom на Константин Грчич за Moroso. Вътре в умела композиция са разположени бестселърите Panton Chair на Vitra и Rose Chair на Масанори Умеда за Edra.

откритие
От дневната зона се разкрива уникална гледка към двора. В разстоянието между двете стени е скрито стълбището към мазето. Диванът On the Rocks на Франческо Бинфаре за Edra добавя цветен ефект.

директен подход
Интересен е изборът на архитектите да поставят спалните от откритата южна страна на къщата. Любопитна подробност е и това, че до главната спалня и банята към нея се достига директно от терасата към градината.

the italian way
В банята архитектите залагат на италиански производители – мивката е от серията New Look на италианската марка Toscoquattro, а шкафчетата и обзавеждането са модел Takai от каталога на Arlex. Не липсва и джакузи – Aura Uno Design на Карло Урбинати.