Жилищен комплекс с винтидж фасада

1202

1111 E. Pike 1Сред новите попълнения в ърбън пейзажа на Сиатъл е 1111 E. Pike, проект със смесено предназначение, построен за шест и половина милиона долара и създаден от Olson Kundig Architects. Архитектите комбинират индустриална естетика с малко издокаран модернизъм, за да впишат проекта в динамичната среда на квартала. 1111 E. Pike разполага с търговски комплекс на първото ниво, пет етажа с общо 27 апартамента, подземен паркинг на две нива и градина на покрива. Дотук всичко в характеристиката на модерен жилищен комплекс е отметнато, но Том Кундиг добавя малко бутикови глезотии в интериора и адресът моментално се превръща в пример за светлото бъдеще.

мултиплициране на дизайн

На всеки етаж са разположени по шест апартамента, с изключение на пентхаус нивото, където има само три. Подовете на целия втори етаж са от бетон, докато за всички останали е предпочетена тъмна твърда дървесина. Апартаментите са с площ между 56 и 112 кв.м и отворено планово разпределение, наблегнато е на естествената светлина. Кухненската зона е частично отделена, спалнята може да бъде затворена по желание с плъзгаща се врата с нестандартна форма. Използваните цветове са съобразени с предназначението – в кухнята тоновете и материалите са естествени, като плочи от дървесни влакна и плотове от ламинат.

да се впишеш в компанията

Всичко е съобразено с естетическата традиция на квартала. Именно тя налага широките прозорци и триметровите тавани, избора на стомана за входната зона и фасадните панели. Цветовете им са заемка от винтидж автомобилите от 20-те. Най-хубавото в случая е, че апартаментите се продават на пазарната цена (между $250 000 и $450 000 и ок. $800 000 за пентхауса).