Лофт във фабрика от L6 Studio

1230

loftПредставяме ви едно интрересно интериорно решение от арх. Адриана Димитрова и арх. Ивайло Захариев от L6 studio, съчетаващо в себе си офис-кабинет и дом. Апартаментът е разположен на последния етаж в производствена сграда от 70-те години на миналия век в Кюстендил. Като изключим кабинетната част, останалите помещения оформят един съвсем нормален апартамент с дневна, две спални и баня и тоалетна. Кабинетът се явява връзката между производството в индустриалната сграда (чрез стълбище, водещо горе до кабинета) и жилищната част. Това е било най-важното като смисъл на организация на пространството. Инвеститор на проекта е Bankware.

идеите, идеите
Подчертана в сиво конструкцията от греди през цялото пространство напомня за индустриалния характер на сградата и отделя във височина обзавеждането, вратите, отворите по фасадата… Боядисаните в тъмно-сиво тавани успяват да намалят оптично височината на таваните, за да може да се създаде по-домашна обстановка.

трудности и решения
В цялото пространство на апартамента са използвани почти еднакви материали, като дървото преобладава. Идеята е била да се създаде естествено усещане с влизането в интериора от индустриалните части долу. Между всички помещения има стъклени витрини, благодарение на които има връзка между тях през цялото време. Големите прозорци между стаите са идея, заимствана от офис пространствата. Дървени щори от двете страни на отворите осигуряват личното пространство. Помещенията могат да се обединяват в зависимост от ситуацията. Чрез дървени щори помещенията се “отварят” и “затварят”. Това е и най-интересното решение в интериора, което L6 Studio са успели да постигнат според арх. Иво Захариев. Големите трудности са дошли от факта, че в съседство на помещенията са разположени производствените помещения, което е наложило използването на много шумоизолации.

авторски мебели
В дневната, центърът на пространството е зает от емблематичния за дизайнерите Имс Lounge Chair. Диванът е на Ligne Roset от Pascal Mourgue. Лампата в трапезарията е на Oluce от Gamma Design. Масата и столовете са от Galotti & Radice. В осветлението присъствие демонстрират модели на Artemide и Decco. Всички останали мебели са правени изцяло от мебелна фабрика в Кюстендил. Баните са от Art Bania, като използвани плочки и санитерен фаянс.