Луксозен арт интериор от Грег Натал

1016

fivedockРеновацията на стари къщи е водеща тенденция в последните години по целия свят. Представеният интериор е типичния пример за това. Проекът е реновация на къща от 40-те години на ХХ век, а успешната реализация е дело на дизайнерът от Австралия, Грег Натал.
Разположение и идея:
Five Dock House се намира на оживена улица в западната част на Сидни, Австралия. Желанието на клиентите е да реставрират нейните оригинални характеристики. Този интериор се превръща в съвременна интерпретация на старата архитектурата.
Декор:
Проектът се отличава със силен декоративен характер. Постигнат е чрез използване на чисти линии, ярки детайли, комбинирани с еклектичен подбор на мебели… Къщата e с модернистично обзавеждане, съчетано с антични репродукции.
Цветова палитра:
Общото цветно решение за интериора е вдъхновено от картината на художничката Сюзан О’Дохърти (Susan O’doherty), която украсява стената над дивана в дневната. Стиловете на миналото са подчинени на модерния начин на живот. В цветово отношение всяка стая контрастира със съседната, но всичките използват цветовете на картината, която е в основата на интериорния проект. Използвани са тапети с геометрични шарки.
Бюджет:
Дизайнерът признава, че клиентите му не са пестили пари за реставрацията и обзавеждането. 100 000 долара са отпуснати само за реновирането на кухнята, банята, за боядисването, за тапетите и за основното обзавеждане. В кабинета може да се видят класичски мебели и картина в ярки цветове контрастираща със стените в черно. Върху бюрото е поставен бюст на Александър Македонски. Кухнята е разположена непосредствено до трапезарията. Двете помещения са обособени в различни стаи, но връзката между тях е отворена, без стена или врата. В спалнята класическото легло е тапицирано в зелено.