Модерен апартамент в София

1138

sofiaКогато искаш да направиш нещата перфектни, всяко действие трябва да бъде максимално прецизно. Така мислят и собствениците на жилището, което ви показваме. Реализацията на проекта им отнема близо две години. Апартаментът се намира в нова кооперация, в престижен квартал на София. Мебелите, в по-голямата си част са от фирма Боге – стил, тяхна е и целостната реализация на интериора. Настилките са от Тера Ин. Крайният резултат е впечатляващ.

разпределение на интериора
Жилището се състои се от хол, трапезария и кухня, обединени в едно пространство. Спалнята, детската и стаята за гости са индивидуални помещения. Първоначално домакините решават да не затварят плътно дневната и да оставят свободен достъпа до нея от коридора. По-късно обаче се спират на доста атрктивно решение – стъклена врата между двете помещения. Входното антре е облицовано с калибровани „кожени“ плочи на Grespania от Тера Ин и светли бамбукови тапети от Genesis. „Задачата, поставена от клиентите ни бе, да спазим кубичните форми, характерни за минималистичния стил. Те са хора с вкус, които знаят точно какво искат и за тава лесно намерихме общ език в търсене на най-доброто“, разказа собственичката на Боге стил.

дневната зона
Всички корпусни мебели в дневната са изработени от избелен дъб. Трапезарията е от Calligaris. Масата е от дъб, а столовете са с кожени седалки и ратанов гръб в цвят, близък до избелени дъб. Полилеят и лампионът са от серията Arcade на италианската фирма Aureliano, а този над трапезарната маса е модел Tessuto Cono с абажур от текстил. Осветителните тела в кухнята са стъкло мурано и са модел Glam на същата фирма. Тъй като монтажът им изисква по-голяма дълбочина, е направен окачен таван, който изпълнява допълнителна роля – отделя зрително кухнята.