Новото лице на пустинната къща

1039

pustinqНю Йорк Таймс описва Скотсдейл, Аризона като „пустинна версия на Саут Бийч, Маями“. Популярна туристическа дестинация, горещ шопинг и парти център, градът отдавна не се асоциира с жаркото пустинно слънце и пустите пясъчни пейзажи.Тук Michael P Johnson Design Studio обаче са наети да създадат там дом, където собственикът може да избяга от бурния нощен живот на града и да си почине след тежкия работен ден. Резултатът – Bradley Residence. Къщата се намира на хълм, като източната и западната му част са построени върху стоманени колони. Това създава илюзията, че домът се носи във въздуха. Входното пространство е оградено от стените на гаража на север и стените на жилищната част на юг. Конструкцията насочва посетителите към главния вход.

candy store
Въпреки, че залагат на рециклираните материали, архитектите си позволяват лека екстравагантност – бялата порцеланова плочка в зоната на басейна, доставена директно от Италия… Поглед от тази странана къщата разкрива сетът столове от Aluminium Group на Чарлз и Рей Имс в трапезарията, къта, отреден за дневна и офис простронството в дъното – същинска витрина за дизайн…Еко достойнства също не липсват – за пода на кухнята е използван материалът Trex® от 50% рециклирано дърво и 50% рециклирана пластмаса.

когато лятото е вечно
Дневната се открива към басейна с четири плъзгащи се панела от стъкло. Така интериорът се слива с екстериора, а пространството се удвоява. От тази страна сградата е изцяло от бял хоросан. За него архитектите се вдъхновяват от заобикалящите скали. Бялото от своя страна е антидот за жаркото пустинно слънце…

героите сигурно са уморени
Какво може да иска човек, когато работният ден приключи? Мраморен шкаф по поръчка от Италия, цветен акцент в червено от Womb Chair на Ееро Саринен за Knoll в комплект с елегантната помощна масичка Tulip от същия дизайнер, удобно легло…и перфектна панорамна гледка. Лека нощ.