Пентхаус в Лондон – интернет и нощен живот

1135

yoo1Датският интернет предприемач и собственик на нощен клуб Бо Бендстън купува пентхаус, на 5 и 6 етаж на небезизвестната сграда Yoo Building. Бившата телефонна централа в Maida Vale, Лондон е изцяло реновирана преди няколко години от Филип Старк. Единственият спомен за някогашната централа е огромната кутия за кабелите, където днес е стаята на портиера.
време за шоу
Главната дневна е отделена от бар пространството на горното ниво с ефектна бяла завеса, над която са инсталирани LED осветителни тела. Така според дизайнерите от Blacksheep тя “пресъздава деня”. Диванът е бял Hamilton, по дизайн на Родолфо Дордони за Minotti. Зад завесата дизайнерите от Blacksheep са “скрили” и складово пространство за всички CD и DVD носители, които притежава собственикът.
следвай двуметровата лампа
Малко драма в дъното на дневната добавя ефектният Smoke Chair на Мартен Баас за moooi и необичайната лампа Metta на CTO Lighting, висока над 1.70 м. Стълбите към бар и релакс зоната са аранжирани и с голямо венецианско огледало, където светлината се отразява и танцува по стъпалата.
бар на края на апартамента
Сега наистина можем да разберем как живеят английските бохеми… В горната част на жилището се намира напълно оборудван бар. Масичките са от мрамор, а барстолчетата са модел LEM на Шин и Тимоко Адзуми за Lapalma. Пространството е достатъчно гъвкаво, за да бъде еднакво удобно за двама или за по-голяма компания.
за хора с минало
В пространството непосредствено до бара намираме няколко класики – столове и лежанка Barcelona по дизайн на Мис ван дер Рое и една от символните ракети TinTin. Те присъстват в оригиналния комикс на Ерже, превърнал се в легенда. Килимите са на JAB.
в леглото с Мерилин
Спалнята е класически контраст в черно-бяло. Леглото е изработено специално за собственика от Blacksheep. Зад него, скрит от завеса от черно кадифе, се намира прозорец с жълто стъкло. Именно това е стаята, където дизайнерите избират да сложат картината на Мерилин Монро от колекцията на собственика.