Проектиране на малка баня

4437

Размерите на банята са почти винаги много малки, такана е реалноста. Трябва да забравим за решения, които се предлагат в модни списания, тъй като те често са предназначени за големи помещения. Но също така може да се измисли нещо и за малката баня. Възможно е дори да получите достатъчно пространство чрез правилното разпределение на предметите в банята.

Има някои професионални дизайнерски „трикове“, които позволяват да се увеличи размера на помещението визуално, както и да се осигури на всички елементи най-икономичния начин за разпределяне.

Задайте си въпроса, колко често се къпете? Много хора предпочитат душ и си лягат като не обичат дългото киснене във ваната. В този случай е много по-изгодно закупите душ кабина. Това ще спести място. Тези, които не са готови за такава радикална промяна, можете да се опитате да си купите една малка вана,  а защо не ъглова такава. Решете се на една от двете стъпки в зависимост от това какво предпочитате-спартански условия или поне малко комфорт с помоща на малка вана.

Също така обърнете внимание и на други неща в банята. В България често, пералната машина се поставя баня. Често се случва и тя да се поставя в кухнята където има много повече място и необходимата канализация. Така ще освободите място във вашата баня

Вземете ъглови висящи шкафове и рафтове за тоалетни принадлежности. Поставете ги по такъв начин, че да са удобни за използване от всички. Например, всички видове аксесоари за къпане да са разположени на рафтове, които могат да бъдат окачени на стената точно над ваната или до душ кабината, и един рафт за четка за зъби и сапун позиционирани близо до мивката. Ако тези повърхности са изработени от стъкло или прозрачна пластмаса  не създават усещане за занемареност.

Използвайте в малката баня огледало или светъл теракот. Огледални стени може визуално да направят една малка баня два пъти по просторна.

Всичко за банята: http://vsichko-za-baniata.com/