Синьото като лайтмотив

966

blueМорето и лятото за някои означават наблъскани плажове и безбожни цени на Слънчев бряг, но има и късметлии, чиято отпуската минава в летни вили като тази. Освен завидното разположение – върху скала до океана на северното крайбрежие в покрайнините на Сидни, вилата може да се похвали с „морски“ интериор, заложил на синия цвят като основен акцент. Дизайнерът Грег Натал разполага с огромен бюджет и творческа свобода, така че добрият резутат не е изненада..

идеята
„Искахме да създадем модерна визия на плажна къща и усещане за лукс в издигнатата през 50-те години на XX век сграда на брега“ – разказва Грег Натал. Постройката е от средата на века в модернистичен стил. Натал пресъздава заобикалящия пейзаж в аранжирането на интериора. Използваните цветове са синьо, сиво, пясъчно и зелено. Итересно е използването на култови модели в един и същи нюанс на синьото – доста красноречив начин да подчиниш дизайна на определена концепция без да се лишиш от висшата класа на мебелите-звезди.

интериорът
Характерни за вътрешността на Hardwick Turn bull Beach House са изключителната свежест, както и усещането за лекота. Доминират естествените материали. Стените, които са ориентирани към океана, са изцяло остъклени. Нивата на къщата са обединени, а овална тераса разкрива страхотна гледка към океана. Поради отворения план на жилищните площи, трапезарията, дневната и кабинета са част от едно и също пространство, а цветните килими отделят визуално различните помещения.