Урок по съблазняване: ергенски лофт в Италия

1205

ItalianКакво си представяте, когато ви кажа “ергенски апартамент”? Сигурно поне една от смешните ситуации от филма “Последният ергенски запой” изниква веднага в съзнанието на повечето от вас… Поне с мен е така. Е, нека ви отърва от убеждението, че единственото забавление на господата са бирата, стриптийзът и футболът, а митът за Казанова не е съвсем забравен. Как? С този проект за лофт на тавана, създаден от арх. Дулио Дамилано.
идеята
Дамилано е нает от млад италиански бизнесмен, за да превърне две невзрачни тавански помещения в идеалното място за живеене.
реализацията
Архитектът премахва една от стените и слива пространствата. По този начин на тавана място намират дневна, трапезария, кухня, спалня и баня.
В интериора е заложено на качествените материали като мрамор и Corian®, a осветлението идва предимно от покривните прозорци и двата оберлихта. На централно място в антрето, архитектът изгражда зрелищен свод около единия оберлихт.
обзавеждането
В центъра му е поставен роял, театрално осветяван от класическата Arc Lamp на Акиле и Пиерджакомо Кастильони за FLOS. Ако още не сте впечатлени, собственикът на лофта е и любител на изкуството. Пространството изобилства от картини – всички те са на Серена де Гиер. Най-тематична е тази в трапезарията, която носи названието Lattuga или иначе казано – салата. Мебелите са на големи италиански компании като Minotti, B&B Italia, Zanotta. Въпреки цялата арт помпозност, най-вълнуващото място на дома си остава спалнята… Там архитектът използва триъгълния свод, който се образува под покрива, за да създаде връзка между спалнята и СПА зоната с джакузи. Бетонната стена между двете помещения е превърната в рамка, в която е внедрено стъкло. То е единствената преграда между леглото и джакузито… Както казват американците: it’s showtime!