Как интериорния дизайн може да подобри начина ви на живот?

1993

Заобикалящата ни среда се отразява на нашите настроения, производителност, енергия и нагласа. Създаването на красив интериорен дизайн във вашия дом не е само, за да впечатлите вашите гости и да се за обградите с красиви предмети. Става дума за създаване на пространство, където да се чувствате спокойни, комфортно, уютно и в мир със себе си.

Професионалната помощ на интериорен дизайнер при създаването на вашия дизайн може наистина да подобри качеството ви на живот. С течение на годините, ние от Моми Студио сме свидетели на положителните промени, които реализираните от нас интериори оказват на своите собственици. Нашите клиенти споделят, че се чувстват, спокойни, щастливи и в хармония с новия си дом. Освен в дома, професионално реализирания интериор в офиса може да доведе до положителни промени и възможност за кариерно развитие. Звучи прекалено хубаво, за да е истина нали?

С помощта на следните 5 начина, които ще споделим с вас, вие ще можете да подобрите качеството си на живот, създавайки дом, който да отговаря на вашата същност и потребности.

Създаване на релаксираща среда

детска стаяОт избора на цветове до осветлението, интериорните дизайнери са експерти в избора на предмети, които създават усещане за комфорт и спокойствие. Както семействата, така и заетите бизнесмени имат нужда от пространство, където могат да се отпуснат, но в действителност много хора не знаят как да създадат интериорен дизайн, чиято атмосфера е спокойна и хармонична. Истината е, че всичко в интериора от разположението на мебелите до цветовете се отразява на вашето пространство. А релаксиращата среда, към която се стремите трябва да бъде балансирана, комфортна и правилно разпределена.

Подобряване на организацията

Какво вече споменахме създаването на красиво пространство не е достатъчно. В него трябва да има организация и ред, така че в интериорния дизайн да има място за всичко, което желаете, без да бъде претрупано. В този ред на мисли изчистения и добре организиран дизайн не само прави дома по-удобен и привлекателен, но съща така редуцира и стреса.

дневна

Функционален интериор

За да бъде доматът ви максимално функционален вие трябва да го съобразите с вашия начин на живот. Обичате ли да се забавлявате? Създайте гъвкави и творчески възможности за сядане, които ще ви позволява да настаните допълнителни гости в дома ви. Имате столова, която не използвате? Превърнете това място в стилен хол, офис или комбинация от двете.

Създаване на здравословни и безопасни пространства

Вашия интериорен дизайн, освен красив, функционален и добре подреден трябва да бъде и безопасен за вас и вашето семейство. Вие трябва да мислите за вашето здраве и безопасност, а не само за естетиката. За това е добре да изберете екологични уреди и устойчиви материали за мебели, които отговарят на изискванията за пожарна безопасност. Трябва добре да съобразите къде и как ще поставите всеки един елемент във вашия дом, така че той да бъде едновременно безопасен и удобен за вас и вашите близки.

хол и трапезария

Създаване на пространство за всеки

Тайната на домашния уют се крие и в създаването на интериорен дизайн, който да предразполага семейството ви да прекарва повече време заедно. Все пак е добре да помислите и за създаването на интериорен дизайн за всички отделни помещения, така, че да бъдат подходящи за всеки член на семейството. Така например детската стая е изключително важна за малките деца, все пак това е мястото, където те ще могат да си играят на воля. Спалнята на родителите също изключително важна. Когато всеки член на семейството има свое лично пространство, което отговаря на неговата същност, то със сигурност всеки от тях се чувства по-комфортно.

спалня

Запомнете нещо много важно – интериорния дизайн в дома никога не трябва да бъде проектиран по вкусовете и нуждите само на един член от семейството. Той трябва да се хареса на всички.

Ако това ви се струва прекалено трудно и сложно можете да доверите тази работа на опитен интериорен дизайнер, който знае какви въпроси да ви зададе, за да ви опознае, да разбера какъв е вашия стил и начин на живот. След това той може да създаде не просто красив интериорен дизайн, но и изключително функционален и изцяло съобразен с вашия начин на живот.

Фотограф: Яна Блажева