Къде ще отседнат националните отбори по време на Световното – група А

1192

pezulaСветовното наближава, ентусизамът се увеличава, касите с бира започват да се трупат, а в Южна Африка “богоизбрани” хотелски комплекси започват усилено да сгъват хавлии и да зареждат мостри на шампоани, за да са готови да посрещнат националните отбори на 31 държави. През следващата седмица ще ви запознаем с временните резиденции на всички отбори, които ни престои да видим на Мондиала. Започваме с избора на група А (Франция, Мексико, Южна Африка, Уругвай).

Франция
хотел: Pezula Resort Hotel & Spa
Луксозният хотелски комплекс гордо посреща посетителите на сайта си с кратък анонс: “За нас е чест и удоволствие да бъдем домакини на националния отбор на Франция по време на Световното първенство по футбол 2010!” Реймънд Доменек обаче ще трябва да внимава да не се разглезят избранниците му, защото курортът предлага удобства, които биха впечатлили дори разглезените/изтънчени французи – като започнем от уникална гледка към планините и лагуната Книсна и продължим със спа център, гурме ресторанти и огромно голф игрище. Enchanté!

Мексико
хотел: Thaba Ya Batswana
Отборът на Мексико залага на хотел сред природата, с отпускаща атмосфера и първокачествено обслужване. Thaba Ya Batswana се намира в покрайнините на Йоханесбург, в резервата Клипривърсберг, а името му означава “Планината на народа Тсуана (или народа на Южна Африка).” Освен с изобилие от местни растителни и животински видове, хотелът може да се похвали и с превъзходна международна кухня, спа център и спортни съоръжения. Дано концентрацията върху почивка обаче не приспи мексиканските национали, защото те са от малкото отбори, които не залагат на близост със спортен център за престоя си в Южна Африка.

Уругвай
хотел: Protea Hotel Kimberly
Уругвайците са си избрали любопитна резиденция, разположена до прословутата Голяма дупка Kimberley. Kimberley Big Holе е диамантена мина която се води за най-голямата яма в света, изкопана от човек. Така, освен красива гледка, националите на Уругвай ще могат да понаучат нещо за историята на района в някой от множеството музей разположено наблизо. Ако образователният “страничен ефект” не им се стори примамлив няма проблем- хотелът си има всички удобства и едно безспорно предимство – тъй като Уругвай са единственият отбор избрал по-северната част на страната, цял град фенове ще ги подкрепя!