Какъв дом можете да купите за $1 милион

1118

1millionАко сте фен на интернет пазаруването, но не разполагате с ограничен бюджет, а с поне няколко милиона, имаме решение за вас. Дори в случай, че след селекцията ни готини жилища за милион долара, все още не сте успели да намерите подходящото гнездо за заветната сума, ние ви предоставяме избор от още шест имота на три континента.

цена: $1 милион
място: Лондон
Ако, подобно на типичен британец, се притеснявате, че при гъста мъгла достъпът до континента ще бъде отрязан, не е зле да инвестирате милиончето си в класическа лондонска резиденция, стабилно “закотвена” на острова. Или по-точно апартамент с две спални във викторианска сграда в Belsize Village. Освен на висока архитектурна класа, кварталът се радва и на изобилие от ресторанти и магазини близо до центъра (сн.1).

цена:$1.1 милион
място: Буенос Айрес
Близо 700 кв.м лукс с четири спални, дрешник и баня с джакузи са „замаскирани“ като традиционна вила в Буенос Айрес. Цената обаче издава, че става въпрос за поредния имот, който върви с висок статут и много екстри. Обширната веранда, покритата барбекю зона и басейнът също ни подсказват, че това си е къща за милиони (сн.2).

цена: $1 милион
място: Йоханесбург
Южна Африка е буквално на ръба на екзотиката – там се срещат не само два океана, но и различни култури, и различни банкови сметки. Този модерен шедьовър, например, (сн.3) комбинира екстериорни и интериорни пространства и предлага на обитателя си лукса на разнообразието. Къщата може да се похвали с четири спални, огромна кухня и покрит вътрешен двор.

цена: $1.07 милион
място: Лос Анджелис
Закъде сме с този сиромашки милион в Града на ангелите! Явно не за Hollywood Hills, където и крайпътните камъни си имат импресарио. Но пък можем да си позволим историческа стойност и малко индивидуалност, взета назаем от XIX век. Ernest Wood House е калифорнийска културна забележителност с пет спални, официална трапезария, резбовани дървени перила на стълбището, под от твърда дървесина и пет камини. Имотът се простира на завидните 1200 кв.м, като в задния двор има и беседка (сн.4).

цена: $1 милион
място: Париж
Ако мисълта за живот в Ню Йорк ви докарва паник атака, един шансон със сигурност ще ви подейства като антидот. Двата мегаполиса, нарочени за световни столици, се различават не само по лайфстайл и архитектурна идентичност. На цената на апартамент с една спалня в Голямата ябълка можете да се сдобиете с триетажна къща в Париж. Гледката към Статуята на свободата е заменена от спокойна улица и частна градина. Къщата разполага с три спални, две бани, дневна, трапезария, студио и, как иначе – изба за вино (сн.5).

цена: $1.1 милион
място: Токио
Не можем и да се надяваме на просторен двор в Япония, но пък там и 158 кв.м никак не са зле. Тази къща с четири спални и специална зала за медитация е разположена в квартала Megoro-Ku, където можете да откриете не един скъпарски ресторант (сн.6).