Помогнете на Мел Гибсън, купете дома му!

1318

melНа носителя на 2 Оскара Мел Гибсън наистина ще му е нужно “смело сърце”, за да не намрази дома си в Гринуич, Кънектикът. От 2008 г. насам, актьорът се опитва да продаде имението си в стил Тюдор, построено от арх. Чарлс Боуман в началото на 19 в. Сградата се простира на площ от 1474 кв.м и включва 15 спални, 11 бани, домашен киносалон. В двора на двореца ще намерите басейн, тенис корт и дори лабиринт. Все пак, никой не желае да закупи имението вече 3-а година. Дори и намалението на цената на “едва” 29 750 000 долара не привлече вниманието на любителите на звездни домове.

архитектурата
Архитектурата е в английски стил, симетрията и разпределението са типични за епохата на Тюдорите. На входа ви посреща продълговато езерце, а ландшафтът е дело на експерта в областта Джеймс Дойл. Като погледнем всички тези предимства на имота, започваме да се чудим къде е причината за липсата на интерес… Поне докато влезем в дома.

дизайнът
Наистина, кризата едва ли би отчаяла потенциалните купувачи, които безспорно спадат към категорията “неприлично богат”. По-вероятно е по-модерно мислещите милионери да са се изплашили, че никога няма да премахнат от съзнанието си спомена за пространствата, обзаведени в антикварно-вехтошарски стил. Имението има доста претенциозна дървена облицовка, която е част от културното наследство на сградата. Не е редно тя да бъде премахната или променена. Разбира се, това не е и нужно – заедно със стъклописите, облицовката придава уникалност на дома. Личното ми мнение е, че бедата е в мебелите – твърде традиционни, твърде орнаментирани. Тапицерията им е в цветове и материи, рядко използвани след началото на 19 в. – вероятно по уважителни причини… Като заключение искам да кажа – истинското зло е причинено на имението от собствениците му, били те и известни, но то е напълно поправимо с наемането на интериорен дизайнер. Ако сте руски олигарх, дори биха могли да ви допаднат някои от настоящите мебели. Така че – помогнете на звезда в момент на криза, купете дома му!