Burberry „карира“ нов бутик

1103

burberryУспешният брандинг е необходимост за всяка марка, която иска да оцелее в свят, населен от наситило се на консумация консуматорско общество. Именно тази динамика не позволява и на утвърдилите се имена да лежат на стари лаври. Или още по-зле – на липса на стари лаври. Малцина извън Великобритания бяха впечатлени от каквото и да е с етикет Burberry преди 2001. Дори на острова брандът не се радваше на особено силен имидж, по-скоро на прашасала слава, датираща от края на 19 в. и преминала през не една корпоративна рокада. Докато през 2001 г. не се появи…

кристофър бейли
Младокът превърна характерното каре на бранда в запазена марка на лукса. Бейли бе отличен за Дизайнер на 2009 г. на Британските модни награди. “Златното момче на Burberry”, както го нарече TIMES миналата година, е отговорно за създаването на цялостния имидж на компанията, за модния дизайн на всички продукти, рекламните визии, корпоративния имидж и дизайна на бутиците по целия свят.

новото лице
Най-новият бутик на марката отвори врати в Париж през февруари. На 450 кв.м. са събрани колекциите Burberry Prorsum, Burberry London и Burberry Brit, представени са и новите предложения от колекция пролет/лято 2010, за чието лице Бейли избра порасналата читанка от “Хари Потър” Ема Уотсън. Интериорът е решен в бежово, бяло и тъмнокафяво – тук няма изненади, Бейли остава верен на лондонската визия.