Един кашон креативност

1148

nothingПонякога вдъхновението и най-креативните идеи трябва да бъдат потърсени на нестандартни места. За рекламна агенция, сама по себе си нестандартна, това може да означава мислене „в кутията“. Холандците Бас Корстен и Михаел Янсен, основатели на агенция Nothing, оставят отговорността за новия си офис на двама дизайнери, приятели от детинство – Йоост ван Блейсвиик и Алрик Къуденбург. А те превръщат кутията на стандарта в кашон от креативност.

тези луди, луди идеи
Алрик Къуденбург се осмелява да предложи на агенция Nothing офис, изцяло изработен от картон. Учудващо, клиентите харесват идеята. Необичайният материал се комбинира с необичайната техника „без винтове, без лепило”, създадена и практикувана от Йоост ван Блейсвийк.
Интериорното пространство е организирано на няколко нива. На 100 кв. м са побрани място за релакс и кафе, заседателна зала, брейнсторминг зона с маса за съвещания и библиотека, бюра, склад и издигнато над земята работно пространство. Екстравагантните скици с химикал са дело на Фьодор Сумкин. За изработката на офиса са използвани над 500 кв.м картон. Той е разчертан и изрязан предварително чрез компютърна CNC програма. Интериорът е изграден от 1500 елемента. Материалът представлява 2 пласта от картон с дебелина 15 мм, съединени от восъчна материя, която заздравява структурата.

perfect fit
“Силата на Nothing са идеите – самата вяра, че нещо безполезно може да се превърне в идеалния ресурс за успех. Да използваме евтин материал, който хората изхвърлят и да създадем с него уникално работно място – това беше идеалният начин да онагледим своята платформа!”, казва Михаел Йенсен от Nothing.