Haymarket – хотел с кралско потекло

1084

hayАнглия е предпочитана туристическа дестинация и по-специално Лондон. Там човек може с помоща на архитектурата да добие ясна предтсава за историята, да се пренесе в различи епохи. Бъкингамския дворец, площад Трафалгар и театърът Хеймаркет са част от тези забележителности и какво според вас ги свързва? Първо е това, че са британски забележителности намиращи се в Лондон и най вече това, че техен архитект е Джон Наш. Негово дело е и сградата на лондонския Haymarket Hotel…

театрално посещение
Хотелът еразположен в центъра на районът на театрите в Лондон. В близост са сградите на Кралския театър Хеймаркет и Театърът на Нейно Величество. езаобиколен е от най-добрите ресторанти и барове в английската столица, както иот най-големите пазарни улици – Мейфеър, Реджент и Джърмин. Ако сте откапризните туристи, които винаги искат повече – до хотела се намират площадТрафалгар, Националната галерия и най-старият парк в Лондон – Сейнт Джеймс.

арт пространство
Лобито на хотела е същинско кралство на еклектиката. Нафона на сиво-бяла палитра, като в галерия са разположени старинни и съвременнимебели с акценти от яркожълто и червено. От едната му страна ще намеритефлуидната скулптура от неръждаема стомана на Тони Краг и картината на Джон Въртю.

400 часа
На стената от отсрещната страна на лобито е разположенакомпозицията от камъчета, специално инсталирана от кураторката на съвременнамода и текстил в музея Виктория и Албърт – Сю Причард. Създаването накомпозицията отнема на Сю и екипа й 400 часа.

толкова британски
Барът на хотела впечатлява с няколко неща – ярък текстилс традиционен английски принт, ярколилав интериор и ефектни картини. Акрилните панаизобразяват задължителните неща за джентълмена, артиста и бохема. За първиябарът е мястото, където да свали вратовръзката и да се наслади на кафето иднешния Daily Mail. Артистът ще прегледа своята „модна библия“ сп. Vogue и ще остави фотоапаратът си даотпочине, докато той самият се освежи с минерална вода Hildon… Бохемът е захвърлил ключовете от автомобила за момент – очакват го капучино с канела и „Записки от един малък остров“ на Бил Брайсън – разказ на един американец за Великобритания. Автор накартините е роденият в Йоркшир Питър Роклин.

стрелбище за релакс
Сребристи тапети с мотиви от джунглата, мебели от 70-те години на 20 в., картини от Оливър Месел – един от най-видните създатели на театрални костюми и декори в Англия…Всичко това е част от поредната лоби зона на HaymarketHotel. Любопитно е да се знае, че през ранния19 век, дългата 18 м. зала с 5-метрови тавани е била използвана за стрелбище.Полилеите са ефектните 85 Lamps на Роди Грауманс за DroogDesign.

красотата си има цена
За да наемете красивия хотелскибасейн с VIP зона, са ви нужни поне 100 души, които да поканите на партито. Внимавайтебройката да не надвиши 220, защото това е лимитът, разрешен от управата. Басейнът може да бъде изцяло покрит, стига да поискате. Малко допълнителноусловие – ако желаете мястото да е ваше от 9 до 17 ч., цената е 4000 британскилири или 500 лири на час. От 18 до 01 часа, басейнът ще ви струва отново 4000паунда, без ДДС, разбира се…

51 по скалата на кемп
Кит Кемп не е просто поредната домакиня, омъжена забизнесмен. Заедно със съпруга си Том, тя е собственик на верига хотели Firmdale, част от която е и Haymarket Hotel. Стаите тук са 51, а дизайнът на всички тях е делоименно на Кит Кемп. Стилът им е комбинация от английска традиция и модернотоженско докосване на Кит. „Идеите не са проблем! Има толкова много идеи, чепостоянно трябва да се ограничаваш! Има толкова много неща за правене – толковамного красиви антики и съвременни образци на изкуството, толкова много текстили талантливи хора! Светът е прекалено малък за толкова много дизайн!“, разказвани въодушевено Кит.

искаш ли да видиш?
„Кога си успял с дизайна на стаите? Когато хората тичатпо коридорите и развълнувано се питат „Каква е твоята стая? Искаш ли да видишмоята?“ – казва Кит Кемп. Когато погледнем дизайна на стаите, апартаментите икъщите под наем в Haymarket Hotel, разбираме за какво става дума. Цените за наемане на стаяса между 250 и 325 британски лири, апартаментите са между 395 и 2250 паунда задвойна стая и достигат до минимум 3000 лири за цялостен дом под наем вкомплекса Haymarket Hotel.