Кралството на текстила: хотел Missoni в Шотландия

1185

missoni3В сърцето на старата част на Единбург, наречена Royal Mile, в близост до Edinburgh Castle и градините на Princes Street, се намира кралството на текстила. Всъщност, това е хотелът по дизайн на модната къща Missoni. Отличава се с уникална декорация, свежи, ярки цветове, прецизност в избора на текстил и безгрижния слънчев стил на Missoni.

архитектурата
Всъщност, хотелът е много повече от красиви цветове. Дело на Allan Murrey Architects, сградата е номинирана за Най-добър комерсиален проект на The Roses Design Awards 2009 и е вписана сред най-добрите в регистъра Andrew Doolan Best Building в Шотландия за 2009 г. Предложена е и за Civic Trust Award 2010. За създаването на хотела, офис сградата от 1960 г. е напълно разрушена. Сега там, освен Hotel Missoni, се намира и банка HBOS. “Tози проект е доказателство за любовта ни към градската архитектура на Единбург. Реализирахме го така, че историческите сгради наоколо да блестят”, казват архитектите.

вдъхновения
missoni1Построяването на хотела продължава 2 години, а цената му надминава 29 млн. британски лири. Формата на фасадата е в стила на викторианската архитектура от епохата на Джордж IV. Сградата е изградена от камък и е терасирана. Акцентите са от дърво. “Ритмичността на конструкцията, редуването на арките – всичко това е вдъхновено от игривата естетика на Missoni”, допълват архитектите. Хотелът е собственост на Mound Property Company, а интериорната концепция е дело на Матео Тън и Graven Images.

стаите
Хотелът има 136 стаи. Всяка от тях разполага със стандартните предимства на стая в хотел с 5 звезди. Има минибар, машина Nespresso, интернет, безжичен интернет и LCD плазма от датската топ компания Bang & Olufsen. Това , което прави стаите уникални, е персонализацията им в стил Missoni.

дизайн missoni
Чаршафите в спалните са от висококачествен египетски памук. Очакват ви халат и чехли Missoni. На тоалетката ще намерите страхотни предложения от козметичната линя на бранда. До леглото си ще откриете хитови дизайнерски мебели като столовете Little Tulip на Пиер Полен и Metropoliten на Джефри Бърнет за B&B Italia, “облечени” в текстил Missoni.

трябва да знаем
Това, което трябва да знаем за хотела е, че цените са между 210–650 британски лири, като за да се регистрирате, трябва да сте поне на 18 г. Хубавото е, че децата до 4 г. могат да използват допълнително легло в стаята на родителите без доплащане. Missoni Hotel разполага още с ресторант Cucina Missoni с италианска кухня и бар на покрива.