Лондонски бар с френски акцент

1041

londonЛий Брум е един от обещаващите лондонски дизайнери, който обаче все още се застоява в безопасна ниша и поема предимно проекти за барове и ресторанти, където лансира собствените си продуктови колекции. В портфолиото му се включват 35 проекта във Великобритания, сред които The Valmont Club в Челси. Стилът му е лесно разпознаваем – Марсел Внадерс с малко английски хумор. Най-новият му проект, барът Coquine, е дебют и за последната му чудата приумица за лампи от използвани стъклени гарафи, Decanterlight (сн. 1). Откриването на Coquine бе дългоочаквано от добре запознато с дизайнера лондонско светско общество, затова не е изненада, че присъстваха имена като Джери Хол.

пакостникът
В превод от френски, името на бара означава “пакостлив”, но визията му е прекалено тежкарска и випаджийска, за да оправдае асоциацията. Може би определението се отнася по скоро за Брум, който препълва пространството с продукти от колекцията си “Heritage Boy” и създава истинска бъркотия от интересни предмети. Името не е единствената френска заемка – по-голямата част от предложенията в менюто са вдъхновени или направо “преписани” от френската традиция.

модерно викториански
Първото ниво е интерпретация на френско бистро, декорирано с плочки във викториански стил. Преди в сградата е бил разположен модерен ресторант с ниски тавани, които са премахнати при реновирането, а под тях са открити автентични викторианки плочки, които обаче не могат да бъдат съхранени заради противопожарната безопасност на помещението. Брум създава точни реплики на оригинала, с тази разлика, че залага на по-модерната монохромна визия (сн. 2). Лампите в частта до бара са от “Heritage Boy”, а ефектът на ориенталския килим е дублиран върху стената отзад (сн. 3). Клубната част се намира в сутерена, където Брум залага на ниски тавани, мащабни картини и уединени кътове, стените са тапицирани, а цветовете варират от петролено синьо до черно със златни елементи (сн. 4, 5)