Луксозният хотел на Bvlgari в Милано

1195

bvlgariЕто поредният пример, че показността не е присъща на ценителите. Това, с което се гордее хотелът на световно известната марка Bvlgari, е неговата дискретност. Разположена в ботаническата градина на Милано, създадена през 1774 г., сградата от 18 в. е умишлено “прикрита” в уникална зеленина, разположена на 372 кв.м.

хотелът
Създаден от дизайнерския екип на Bvlgari, хотелът има 52 стаи. 33 от тях са категория делукс, 7 – изключителни, 5 – специални. Има 6 стандартни апартамента и още един – Bvlgari suite. Цените са между 650 и 4400 евро, но някак си мисля, че си струва.

посрещане
bvlgari2Още от рецепцията ни посреща контрастът. Бялата старинна фасада отстъпва място на решената в тъмни цветове рецепция, с тавани с удвоена височина, витринни прозорци, гранитни колони и акценти от тик. Можете да се насочите към ресторанта, лаунджа (където през зимата за топлината се грижи камина) или обратно към градината, където са аранжирани маси.

стаите
Стаите са решени в земни тонове, акцентите са от камък и черен мрамор от Зимбабве. По принцип не съм почитател на кафявите тонове, но явно всичко може да е стилно, стига да е направено от специалисти. В случая, земните тонове са наистина привлекателни. С традиционна камина от Брера и стратегически разположени балкони, апартаментът Bvlgari на последния етаж предизвиква у мен желание да съм с няколко десетки хиляди по-богата…