Nhow, бижу сред хотелите в Милано

1058

nhowСложно преустройство, извършено от Арх. Матео Тун и арх. Данеиле Берета, води до „пълна промяна“ на някогашна фабрика в просторен петзвезден хотел. Проектът е огромно предизвикателство за архитектите, но на финала те успяват да получат динамично пространство, в което запазват възможно най-многи автентични елементи.

архитектура
Сградата на хотела представлява внушителна сива конструкция с огромни цветни витрини. Приземният етаж е проектиран като едно общо помещение, в което отделните зони (рецепцията, ресторантът, VIP салонът и другите общи части) са обособени чрез панели от цветно стъкло, огледала и огромни завеси.
Архитектурата и интериорният дизайн на сградата позволяват провеждането на различни мероприятия – модни ревюта, бизнес презентации, фото сесии, изложби или частни партита. Всяко свободно пространство е превърнато в миниатюрна галерия. Освен това на всеки етаж има просторно фоайе, където са разположени някои от най-известните и провокативни мебели в света. Арт отделът на хотела променя експозициите на всеки три месеца. Така Nhow е превърнат в шоурум на смели и авангардни творби, които могат да бъдат купени на място.

ресторант
Ресторантът е проектиран като помещение без реални стени. Отделните зони са обособени чрез ефирни завеси. Предвидени са три зали за хранене, една от които е за VIP гости. В обзавеждането на ресторанта Матео Тун залага на идеята за мобилност. Сепарирането на зоните, както и подредбата на масите и столовете, зависят от специфичните нужди на гостите. Една от отличителните черти на основната зала за хранене са огромните полилеи, изработени по поръчка специално за хотела. Втората зала за хранене е предвидена за по-големи групи. Високите маси и столове са нестандартно решение за обзавеждане на хотелски ресторант, но се съчетават отлично с цялостния интериор. VIP залата е разположена на своеобразен подиум и е отделена от останалата част на ресторанта чрез завеси.

nhow2лоби бар
Лоби барът се намира вляво от рецепцията. В обзавеждането му Тун залага на белия цвят и множество полилеи и лампиони. Високите бар столове осигуряват връзка между бара и ресторанта. Осветлението в коридорите е приглушено, а цветовете са в тъмната гама.

стаите
Хотелът има 249 стаи. На всеки етаж те са решени в различен цвят, който може да бъде видян още от фасадата на сградата. Доминират жълто, червено, оранжево и лилаво. Стаите са проектирани като едно общо пространство, в което са разположени антрето, спалнята, банята и гардеробите, като отделните зони са обособени чрез прозрачни завеси и панели. Всяко помещение е с различно обзавеждане. Тун залага на модулните системи, за да може интериорът да се променя бързо и лесно.

президентският апартамент
Една от атрактивните особености на Nhow е неговият президентски апартамент. Разположен е на два етажа и е с обща площ от 320 кв.м. На първото ниво се намира дневната и трапезарията. Интериорното решение е вдъхновено от класическия американски лофт, където следите от индустриалното минало на сградата са запазени. Вътрешна стълба води към второто ниво. Там са разположени спалнята, банята и 16-метров басейн със стъклено дъно.

„Наследихме тяло и му дадохме душа. Интерпретирах контрастите в Милано, неговата елегантност, уличното изкуство, индустриалния облик и факта, че той е столицата на модата и дизайна.“ – споделя Матео Тун.