Плажна екзотика от Ямайка и Ралф Лорън

1164

jamaicaСпомняте ли си подема на екшъните от 90-те? Тогава, щом някой от героите кажеше, че “този път е лично”, драмата започва. Причината за увода ми е, че точно това си помисля Ралф Лорън, преди да се заеме с редизайна на хотел Round Hill в Ямайка.

история
Всъщност, мястото си има дълга история. През 1953 г. Round Hill е закупен от ямайския предприемач Джон Прингъл. По онова време 100-акровия полуостров е част от огромна плантация. Верен на своя бизнес нюх, Прингъл кани популярни по онова време световни личности да си построят вили на това екзотично място. Отзовават се хора като президента Кенеди и съпругата му Джаки, Кларк Гейбъл и Ерол Флин. Когато не ги използват, собствениците могат да отдават своите вили под наем. Оригиналната архитектура на 29-те вили е дело на Уилям Балард, а интериорът – на Гай Рууп.

същност
Броят на вилите е запазен и до днес. Можете да си наемете вила или имение с от 2 до 5 спални. Повечето от тях имат собствена градина и басейн. Изпълнителният директор, който управлява хотела, се избира от собствениците.

редизайн
През 2004 г. един от инвеститорите – Ралф Лорън, започва да създава нови интериори за хотела. Той обещава да “доведе плажното изживяване до ново ниво”. Стаите, които създава, са бели, за да отразяват ямайското слънце, a леглата са с кралски размери. Изработени са от бамбук с покритие в цвят тъмен махагон. Чаршафите са от египетски памук. По масите и столовете са поставени възглавнички в розово, синьо, тюркоаз и жълто. Хромираната лампа и бюрото от махагон допълват визията. Всичко е създадено от дизайнерите на бранда Ralph Lauren. Макар и да спазват “островния” стил, стаите носят и ясното послание за лукс на Ралф Лорън.