VIP ресторант в Белгия

1064

kwintАко сте от Брюксел, явно ви е писано да сте амбициозен. Те не правят ресторант, бар или деликатесен магазин – те правят всичко това заедно. Наричат го Kwint – име, което според тях не значи нищо, но “звучи като свежо балонче”. Въпреки несериозното си име, един от последните проекти на белгиеца Арне Кинзе има претенции да обединява две легендарни френски школи – Maison de la Truffe и ресторант Kaspia.

мястото
Разположен в центъра на Брюксел, Kwint се намира зад 5-те арки на сграда в традиционен стил. Сводовете са остъклени, като отделните плоскости са свързани с емайлиран метален профил. Гледките, които се откриват, са забележителни. Можете да се насладите на площад Албертин, катедралата Сен Мишел и Годюл.

интериорът
Цветовете са от изключително значение за гурме феновете. Именно затова в Kwint е обърнато сериозно внимание на играта с цветовете. Интериорното пространство е доминирано от тонове на златисто и шоколадово. Има нюанси на корал и бежово. Впечатлява и инсталацията от алуминий в типичния Кинзе стил. Асиметричната фигура наподобява едновременно кадифен воал и диамантена структура. Тя преминава през целия интериор на Kwint. Мебелите са от дърво, по дизайн на самия Арне. Интересен акцент е стената, тапицирана в цвят шампанско. Има и кът с по-традиционно обзавеждане, организиран около рояла.

цените
Все пак ще ви спомена нещо и за цените. Ръчно филетираната пушена норвежка сьомга ще ви струва 15 евро. Традиционните бъркани яйца са примесени с бургундски трюфел, а ризотото може да комбинирате с шампанско и пълнени кралски стриди. Цените им са съответно 15 и 19 евро. За 39 евро можете да се насладите на варен картоф, пълнен с легендарния хайвер Imperial Baeri. Има и шеговито намигване към любителите на бързото хранене – можете да получите своята порция пържени картофки, поръсени с хайвер, за скромната сума от 5,50 евро. Талятелето със сьомга и хайвер ще ви струва 26 евро. Звучи ли ви примамливо?