Висш пилотаж в хотелиерството със CitizenM

1205

citycitizenM е разрастваща се верига хотели и към братството се присъедини и нов хотел до летището в Амстердам. Буквата „м” в името на хотела идва от думата „мобилен”. Екипът от архитекти и дизайнери определят клентите на новия хотел като „търсачи на култура, с малко или повече багаж, независими са. Пътуват много, за да пазаруват или по работа…”. В хотела има 230 стаи, разположени на 5 етажа. С размер от 14 кв.м., „сглобена” и обзаведена предварително, всяка стая е пренесена и монтирана на определеното за хотела място.

регистрирай се сам
В лобито, върху бюрата Joyn по дизайн на Ронан и Ерван Бурулек за Vitra, са поставени компютри Apple. Ако си мислите, че целта на това е да се насладите на безплатния интернет достъп, не сте съвсем прави… Всяка стая e автоматизирана със специален moodpat от Philips. Личните ви настройки трябва да бъдат записани на специална електронна карта. Именно това е задачата ви, когато седнете удобно на табуретките Bench на Джаспър Морисън … Не забравяйте и да се регистрирате!

вкусови вълнения
canteenM е интригуващата алтернатива на стандартните ресторанти. Там 24 часа в денонощието ще намерите топли и студени ястия, суши, сандвичи. На вниманието на вашите гастрономични предпочитания, хотелът предлага и специални серии кафета и напитки, приготвени от барманите. Ако се притеснявате дали ще ви хареса обстановката – недейте! Можете да се нахраните във всяка няколкото дневни зони, разположени в хотела.

just living
Едната дневна зона е разположена в непосредствена близост до ресторанта. Там има обособени пространства, където може да похапнете, да поработите или да се отпуснете. Мебелите са стилни и изцяло от Vitra. Столовете са Lounge и Aluminium Group на Чарлз и Рей Имс, а ефектната преграда за отделяне на пространството е Algue на Ронан и Ерван Бурулек. Столовете в бяло и червено са модел Organic – дело на едни Чарлз Имс и Ееро Саринен.

алтернатива
Ако цветовете, дизайна или моделите не стимулират вашата креативност, не помагат на апетита ви или ви пречат да си починете – от отсрещната страна се намира още една дневна зона. Диванът там е Polder на Хела Юнгериус. Ефектните зигзагообразни помощни масички Hocker са дело на Herzog & de Meuron, а лежанката е MVS Chaise на Маартен ван Северен. Лампите са Akari Light Sculptures на Исаму Ногучи. Библиотеките и шкафовете са от серията Eames Storage Unit, а столовете са .05 на Маартен ван Северен.

детайл
Чрез библиотеката е обособено малко пространство, където може да се насладите на четене. Масите са EM в черно и Gueridon в естествен дървен нюанс на Жан Пруве. Столовете са Standard, отново по негов дизайн.

когато три не носи щастие
Ако въпреки трите предложения не сте намерили своето място, от другата страна на библиотеката се намира още една дневна зона. В нея, свежите цветови акценти са диванът Marshmallow на Джордж Нелсън, столовете са Heart Cone на Вернер Пантон. Придружени са с масичка Cone, отново по негов дизайн.

let’s play!
Ако искате децата ви да получат същото дизайнерско усещане, позволете им да играят в детската зона! Закачалката Hang it All, както и слончетата Eames Elephant са по дизайн на Чарлз и Рей Имс. Столчетата са Panton Junior, a бюрото е Porcupine Desk на Хела Юнгериус.

concrete amsterdam
Стаите са по 14м2 и са изцяло по дизайн на амстердамското студио Concrete. Леглото е с максимални размери, за да може да служи успешно не самo за сън, а и за гледане на LCD телевизора или работа с лаптопа и безплатния Wi-fi. На цялата стена зад леглото е разположен прозорец, от който приижда естествена светлина. В стаите се намира и столът C1 на Vitra, По дизайн на Вернер Пантон. Ефектната душ кабина е специално изработена за хотела. Благодарение на специалния moodpad, температурата, щорите, музиката, телевизорът и LED осветлението в стаята са програмирани лично от вас. Интересен факт е, че услугата за филми по поръчка е безплатна.