Witt – арт център или хотел в Истанбул

1109

wittКато магнит за архитекти, артисти и хора с нетрадиционен вкус, Witt хотел се превръща в арт център на Истанбул.Собственик на хотела е Тунджел Топрак. Той е завършил архитектура в Ню Йорк, син е на предприемач в областта на недвижимото имущество. Топарк е и близък приятел и на топ дизайнерите от Autoban. Като добавка, Witt Istanbul Suites се намира на невероятно място – бизнес зоната на Истанбул, Музея на модерното изкуство, всички барове и бутици на кварталите Beyoglu и Cihangir – могат да бъдат достигнати пеша…

аз съм уникат
Разположен в сградата на бившия офис на световната рекламна агенция Ogilvy & Mather, хотелът се гордее със своя уникален дизайн. Хотелът е обзаведен с техни мебели, има 15 апартамента, ресторант и бар, просторно лоби, зона срещи и фитнес.

лайтмотив
Специално за хотела, дизайнерите от Autoban създават уникален флорален мотив, който се появява навсякъде – от рецепцията до гардеробите в стаите. Той е издълбан чрез лазерна технология и е нещо като обединяваща тема за цялата сграда.

всичко от което имате нужда…
В общо помещение на приземния етаж се намират ресторантът Roka в модерен стил, бар и Колкото и странно да звучи, там е разположена и приятна зона за релакс, където може да се възползваш от подредените по библиотека Ladder книги и да се отдадеш на четене.

с аромат на шоколад
Едно от уникалните решения на Autoban е невероятният „топъл” бар за кафе, капучино и горещ шоколад. Там, благодарение на мебелите от дърво, естествените цветове и машината за капучино Cimbali, всеки ще намери нужния релакс след обиколка в мегаполиса Истанбул.

нискокалорично
Ако сте прекалили с турската кухня, горещия шоколад и десертите, може да направите само едно – качете се по атрактивното стълбище в жълто и се отдайте на тренировки в просторния фитнес салон. Той е оборудван с модерни уреди, а благодарение на изцяло остъклените му стени, от него се разкрива прекрасна гледка към града.

апартамент или стая
В хотела всяко от пространствата е по 60 кв.м., с обособена спалня, дневна, кухня и баня и по-скоро напомня апартамент. Леглата с ефектни табли и бюрата за лаптопи са изработени от Autoban специално за хотела.В стаята ще намерите съвременен TV приемник с кабелна телевизия, DVD плейър, колекция дискове, iPod и кулинарни подаръци за добре дошли. Цените са между 129-280 EUR.

топ модел
Ергономични мивки от Corian® и елегантни кръгли душове. Това е стилният силует на популярната серия Istanbul, създадена от Рос Ловгров за VitrA. Комбинирана е с мрамор от Мармара.