Перфектна идея за перфектно стълбище

1808

стълбищаПонякога стълбите могат да се превърнат най-красивата част от дома ни.

Стълбището често е сочено за част от декора, така че е много важно да се обърне внимание на украсата му, като приоритетна и  важна част от дома и цялостния му дизайн. Освен стила на стълбището, стъпалата и парапетите са друг важен елемент, който привлича вниманието ни. Ето някои идеи, с които ще накарате стълбищата от всякакъв вид и стил да изглеждат просто невероятно.

Дървените дръжки по парапета са истинска класика и все още се използват.Те са шик и носят топли чувства. Но тук не става дума за обикновени дървени дръжки, а такива, които ще подчертаят парапета и ще му придадат още по-приятен вид. Прозрачните стъклени парапети пък, съчетани с дървени дръжки,са невероятно модерни, много привлекателни и предоставят топлина и уют. Тъмните метални парапети с „топли“ дървени дръжки изглежда шик и завладяващо. Морският дървен материал пък е идеален за жилища край морето. Всички хора, които живеят в близост до вода, могат да ползватобелени и полирани тъмни дървени греди за парапетите, прикрепени директно към стената – те изглеждат много модерно. LED осветление, монтирано под дръжките, пък може да освети пътя ви, когато загасите лампите у дома.

Металните парапети също са много модерен и добър избор. Медните и месингови парапети са вечни, те лесностават част от всеки стил стълбища. Полираният метал изглежда красив и осигурява шик излъчване екъщата – и най-малкото и най-просто стълбище може да изглежда зашеметяващо с метални дръжки. Подобни елементи от тъмен метал, с ЛЕД осветление под тях, изглеждат страхотно и осигуряват двойна функция, когато се качвате или слизате. Що се отнася до стъпалата, те почти винаги изглеждат модерно и минималистично. Стъклените парапети могат да подчертаят модерното излъчване, както иконтрастиращите матирани стълби от шперплат. В случай, че трябва да са в ярки цветове, можете да изберете неонови парапети за по-добро осветяване на стълбището.

Фрезованите парапетисъщо са добър вариант. Една нова и много популярна тенденция в интериора са издълбаните парапети, коитоса трудни за монтаж, но не невъзможно и изглеждат перфектно. Всякакъв вид парапети и стени могат да се облицоватпо различен начин, с камък или дърво, например.  Или чисти в минималистичен вид. Това е перфектна идея за всеки модерен дом и начин да се спести място.

Парапетите от тънки въжета пък представляват друга творческа идея за всяка морска или крайбрежна къща. Те не са много функционални, но изглеждат красиво и естествено. Можете да опънете няколко парчета въже, прикачени към стенатас декоративна цел или да направите няколко слоя от тях по цялата дължина на стълбите.

Източник:  Всичко за ремонта:Remontira.bg