Жълтото – най-свежият цвят в интериора

2040

интериорен дизайнЖълтият цвят внася неповторимо свежа атмосфера в жилището

За жълтия цвят в интериора могат да се напишат поеми, той е толкова очарователен, свеж и лъзечарен. Също като слънцето жълтите тонове ни зареждат с енергия, създават ни усещане за топлина, прогонват лошите мисли, стимулират мисълта ни, компенсират липсата на светлина.

Приложението на жълтото е многообразно, но няколко комбинации ще Ви грабнат моментално при създаването на интериорния дизайн.

Жълто и бебешко розово

Нежно съчетание от цветове, които могат да превърнат всеки дом във вълшебно място. Особено стаята на децата. По всяка вероятност е по-целесъобразен за момиченцата, но това зависи и от доминиращата гама, на която ще се спрете.

Жълто и ментово

В помещението, в което използвате тези два цвята, ще бъде вечна пролет и ще ухае на градински растения. Жълтото и ментово зеленото са изключително хармонични един към друг. Заедно те въздействат ободряващо.

Жълто и сиво

Само за изискани собственици на апартаменти, които държат да се отличат с характер. Може да ги употребите във всяка една стая. Използвайте с пропорции в полза на сивото. Така жълтия цвят ще изпъкне с още по-голяма сила, като луна в небето. Наситеността на сивия цвят подберете според усещането си за комфорт.

Жълто и кафяво

Гореща и „шоколадова“ комбинация от цветове, която ще Ви разтапя при всеки досег с нея. Ако допълните интериора с мебели от естествено дърво, ще си имате най- се насладите на уютен дом и непреходна визия.

Жълто и синьо

Удачно решение за основа, върху която да развихрите въображението си, ако сте привърженици на шика. Небесно синьото подчертава мекотата на светло жълтото и се приема отлично от децата, както и от възрастните, които имат нужда да успокоят духа си.

Жълто и бяло

Тук фаворитът е жълтото, а бялото само ще Ви помогне да добавите допълнително количество въздух, да уголемите визуално площта, да подсилите определени модели при обзавеждането.

Жълто и червено

Опасна комбинация от цветове, с които лесно може да залитнете в крайности, затова внимавайте и не се залавяйте с тях, ако първо не се консултирате със специалист по вътрешен дизайн. Ако смятате, че имате талант в това отношение, може и да рискувате! Ще постигнете разкошен ориенталски колорит.